nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Dan odstopov: odstopno izjavo podal šef Soda Kuntarič

Deli na:
Dan odstopov: odstopno izjavo podal šef Soda Kuntarič

Foto: Bobo

Nadzorni svet Slovenske odškodninske družbe (Sod) se je na današnji seji seznanil s predlogom o sporazumnem prenehanju delovnega razmerja predsednika uprave Tomaža Kuntariča, vendar se do predloga še ni opredelil. Ko bodo nadzorniki sprejeli odločitev, bodo o tem obvestili javnost. Mediji so poročali, da se Kuntarič z novim letom vrača v Gorenje.

Mediji so pred kratkim poročali, da naj bi Kuntarič s 1. januarjem odšel v Gorenje, kjer je bil zaposlen pred prevzemom vodenja Soda leta 2009. Sprva naj bi bilo sicer dogovorjeno, da Kuntarič ostane na čelu Soda do uveljavitve Slovenskega državnega holdinga, do predčasnega odhoda pa naj bi prišlo zaradi odlašanja z ustanovitvijo holdinga.

To vprašanje namreč še vedno buri duhove. Koaliciji se tudi danes ni uspelo uskladiti o predlogu zakona o holdingu. Zaradi vprašanja upravljanja s sredstvi Kapitalske družbe nezadovoljni ostajajo v DeSUS. V SD, kjer imajo sicer še nekaj pripomb, in DL, ki je danes dosegla javnost informacij državnih podjetij, pa bodo spremembe v četrtek očitno podprli.

Nadzorniki so se danes seznanili tudi z informacijo o upravljanju kapitalskih naložb in finančnim stanjem Soda. Podali so svoja pričakovanja glede aktivnega upravljanja družb s strani Soda, glede skrbnosti in odgovornosti ravnanja družb v energetskem sektorju ter izrazili nujnost opredelitve sektorskih politik kot podlago za učinkovito upravljanje kapitalskih naložb, so po seji nadzornikov še sporočili s Soda.