stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Damir Črnčec: Upam, da Orban ni Janši »posodil« vohunskega orodja za nadzor nasprotnikov

Deli na:
Damir Črnčec: Upam, da Orban ni Janši »posodil« vohunskega orodja za nadzor nasprotnikov

Damir Črnčec - Foto: Primož Lavre

Damir Črnčec nam je kot poznavalec delovanja obveščevalnih služb razložil ozadje afere Pegasus in kako lahko sledijo slovenskim državljanom.

Pri tem ga najbolj skrbi prijateljska naveza med Janezom Janšo in Viktorjem Orbanom, saj je Madžarska med državami, ki so od izraelske družbe NSO kupili razvpito programsko opremo.

LMŠ bo od Janševe vlade zahtevala dodatna pojasnila o premierjevih tajnih pogovorih z omenjenim izraelsko družbo 7. decembra lani med njegovim obiskom v Izraelu.
»Sporna izdajalska politika Janeza Janše se kaže v podrejanju nacionalnim interesom Madžarske v Sloveniji ter zelo nežni in prijazni politiki do Hrvaške,« v intervjuju pravi Črnčec.

Pogovarjali smo se tudi o tem, kako vroča bo politična jesen, novih strankah, koaliciji opozicijskih strank, kakšno ponudbo so dobili nepovezani poslanci Igorja Zorčiča in zakaj ne zaupa prvaku NSI Mateju Toninu.

»Pri Toninu je predvsem problem zaupanje. V času nastajanja tiste vlade je pokazal, da se je pogajal s figo v žepu. Nasprotno stran je vseskozi informiral, kaj počne in kako vse skupaj preprečiti,« pravi v intervjuju.



Razložil je tudi, zakaj je Tonin najslabši obrambni minister v sodobni zgodovini in zakaj je vojaška oprema, ki jo kupuje za Slovensko vojsko, povsem neprimerna za ta čas.

Preberite tudi, kako odgovarja na vprašanje, ali bo kandidiral za poslanca in če ga zanima položaj notranjega ministra v naslednji vlade ter ali ima za to podporo preostalih opozicijskih strank.

Komentiral je tudi slovensko predsedovanje Svetu EU, na katerega za razliko prvega iz leta 2008 ne moremo biti ponosni: »Francija, ki bo pri predsedovanju sledila Sloveniji, je že prevzela zelo aktivno vlogo, stvari pa se usklajujejo mimo in brez Janše.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24