pozar2.resized Svet24.si

FOTO: Velika hala je gorela kot bakla

IMG-1488434172d8b4131d30e792e08badfd-V Svet24.si

FOTO: Huda nesreča na gorenjski avtocesti: ...

marinka-pečjak Svet24.si

Pionirka novih jedi in okusov v slovenskih ...

miran mihelic-facebook2 Reporter.si

Nepotizem in klientelizem v državni agenciji: od ...

božo-dimnik Necenzurirano

Vsa naključja Boža Dimnika #komentar

klemen cebulj Njena.si

To so lepše polovice naših odbojkarjev

obdojka Ekipa24.si

Kdo je med prvimi čestital slovenskim ...

Slovenija

Damir Črnčec: Upam, da Orban ni Janši »posodil« vohunskega orodja za nadzor nasprotnikov

Deli na:
Damir Črnčec: Upam, da Orban ni Janši »posodil« vohunskega orodja za nadzor nasprotnikov

Damir Črnčec - Foto: Primož Lavre

Damir Črnčec nam je kot poznavalec delovanja obveščevalnih služb razložil ozadje afere Pegasus in kako lahko sledijo slovenskim državljanom.

Pri tem ga najbolj skrbi prijateljska naveza med Janezom Janšo in Viktorjem Orbanom, saj je Madžarska med državami, ki so od izraelske družbe NSO kupili razvpito programsko opremo.

LMŠ bo od Janševe vlade zahtevala dodatna pojasnila o premierjevih tajnih pogovorih z omenjenim izraelsko družbo 7. decembra lani med njegovim obiskom v Izraelu.
»Sporna izdajalska politika Janeza Janše se kaže v podrejanju nacionalnim interesom Madžarske v Sloveniji ter zelo nežni in prijazni politiki do Hrvaške,« v intervjuju pravi Črnčec.

Pogovarjali smo se tudi o tem, kako vroča bo politična jesen, novih strankah, koaliciji opozicijskih strank, kakšno ponudbo so dobili nepovezani poslanci Igorja Zorčiča in zakaj ne zaupa prvaku NSI Mateju Toninu.

»Pri Toninu je predvsem problem zaupanje. V času nastajanja tiste vlade je pokazal, da se je pogajal s figo v žepu. Nasprotno stran je vseskozi informiral, kaj počne in kako vse skupaj preprečiti,« pravi v intervjuju.Razložil je tudi, zakaj je Tonin najslabši obrambni minister v sodobni zgodovini in zakaj je vojaška oprema, ki jo kupuje za Slovensko vojsko, povsem neprimerna za ta čas.

Preberite tudi, kako odgovarja na vprašanje, ali bo kandidiral za poslanca in če ga zanima položaj notranjega ministra v naslednji vlade ter ali ima za to podporo preostalih opozicijskih strank.

Komentiral je tudi slovensko predsedovanje Svetu EU, na katerega za razliko prvega iz leta 2008 ne moremo biti ponosni: »Francija, ki bo pri predsedovanju sledila Sloveniji, je že prevzela zelo aktivno vlogo, stvari pa se usklajujejo mimo in brez Janše.«

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24

Loading...