Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Damir Črnčec nad lažne novice: pravi, da ni dobil nobene odpravnine, po odhodu s funkcije pa se je zaposlil v LMŠ

Deli na:
Damir Črnčec nad lažne novice: pravi, da ni dobil nobene odpravnine, po odhodu s funkcije pa se je zaposlil v LMŠ

Po odhodu z vlade Damir Črnčec ostaja svetovalec nekdanjega premierja Marjana Šarca, saj se je zaposlil v LMŠ. - Foto: Bobo

Nekdanji sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec se zoperstavlja lažnim novicam medijev blizu SDS. Po odhodu s funkcije se je zaposlil v LMŠ.

»Janšev et co fakenews imperij, financiran z judeževimi počenimi groši iz tujine, laže dalje. Naj ponovim, 0 evrov, nobene odpravnine po odhodu iz funkcije ni bilo, bivam na zakonit način, stanovanja v Ljubljani pa ne bom kupil s kovčkom denarja kot tisti, ki ne zna pojasniti izvora premoženja,« je na družbenih omrežjih zapisal nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec, potem ko so mediji blizu SDS zapisali, da naj bi po odhodu s funkcije prejel »bogato odpravnino več kot 10 tisoč evrov.«

Po odhodu z vlade ostaja svetovalec nekdanjega premierja Marjana Šarca, saj se je zaposlil v LMŠ.

»Janšev et co fakenews imperij, financiran z judeževimi počenimi groši iz tujine, laže dalje. Naj ponovim, 0 evrov, nobene odpravnine po odhodu iz funkcije ni bilo, bivam na zakonit način, stanovanja v Ljubljani pa ne bom kupil s kovčkom denarja kot tisti, ki ne zna pojasniti izvora premoženja,« je na družbenih omrežjih zapisal nekdanji državni sekretar za nacionalno varnost Damir Črnčec.

»Fakenews medijski imperij je postal dirigirano orodje za diskreditacije, medijske likvidacije in ustrahovanje drugače mislečih. Sedaj, ko je postala ta mašinerija del oblasti, je upravičena skrb za slovensko demokracijo vedno bolj na mestu. V takšnih časih je ključnega pomena, da vztrajamo na zakonitosti delovanja oblasti, ohranimo jasna razmerja in ravnotežja med vejami oblasti ter avtonomnosti neodvisnih inštitucij nadzora. Kriza ni in ne sme biti izgovor za krnitev demokratičnih procesov v družbi. Demokracija je dokazano najbolj trdoživ politični sistem, ki je zmožen premagati te poskuse zdrsov v avtoritarnost. Svobodni mediji in svoboda izražanja so tukaj ključnega pomena. Iz tujine financirani oblastni fakenews medijski imperij le-to zlorablja za dosego svojih nizkotnih ciljev, utišanja kakršnekoli opozicije. V Sloveniji 2020 to ne bo uspelo,« je še zapisal Črnčec.