Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čufer Gašperšiču: Z zakonom o 2. tiru ste položili kamen na grob SMC

Deli na:
Čufer Gašperšiču: Z zakonom o 2. tiru ste položili kamen na grob SMC

Foto: Orbi Park

»Včeraj ste položili kamen na SMC grob. In prav je tako!« je v pismu ministru za infrastrukturo Petru Gašperšiču zapisal arhitekt Andrej Čufer iz strokovne skupine 2. tir pod vodstvom Jožeta Duhovnika.

Potem ko so poslanci včeraj sprejeli zakon o 2. tiru (tukaj), ki bo, kot zdaj kaže, davkoplačevalce drago stal, se je oglasil arhitekt Andrej Čufer, aktivni član strokovne ekipe, ki pod vodstvom strojnega inženirja Jožeta Duhovnika ponuja precej cenejšo rešitev, po kateri bi gradnja večine predorov odpadla.

»Čestitam za sprejem zakona in uzakonjeno piromanstvo na kraškem robu. V bistvu vztrajate na zavajanju, da je drugi tir z enim tirom rešitev ter nadaljujete brezvestno politiko Slovenskih železnic do prebivalcev ob stari progi. Zavajanje z enim predorom ali obratno - zgraditi slabo polovico Eurotonela v tricevni izvedbi - je za dva milijona Slovencev prevelik zalogaj. To veste vi in vemo tudi vsi ostali,« je danes zapisal v pismu Gašperšiču in dodal: »Včeraj ste položili kamen na SMC grob. In prav je tako!«

Železnice ima Slovenija v slabšem stanju, kot nam jih je zapustil cesar Jožef, Avstrijci nam demontirajo en tir v predoru Hrušica, izbrali smo ventilacijo za drugo cev avtocestnega predora Hrušica, ki podpihuje požar, sami smo demontirali en tir Maribor-Šentilj, te dni je prodano zadnje letališče za bagatelo, navaja številne napake Čufer, za katerega je Gašperšičevo »kreativno financiranje« mnogo slabše kot je kreativno inženirstvo. Po njegovo bi moralo ministrstvo spoštovati mnenje stroke, ki so ga podpisali najbolj kompetentni strokovnjaki.

»V nadaljevanju ne bi bil rad v Vaši koži, ker ste prepoznani kot protagonist zastarele in neustrezne inženirske rešitve. Vso dokumentacijo si oglejte v “bunkerju” vašega direktorata (…) “pod strogo zaupno”, zato je vračanje projekta nazaj napačna trditev in javno zavajanje,« je še zapisal Čufer in zaključil: » Čas bo pokazal, ali vas bo narod slavil ali pa boste kje obžalovali vaša dejanja. Ne zamerim vam primerjav in sem presenečen, da ste si našli čas za odgovor v trenutku praznovanja. Sodeč po včerajšnji naslovnici častnika Dela so se spet začele volitve, pa se morda najde še kakšna korektura vaših napak v novi sestavi vlade in bo vaše delo izničeno. Boste pa imeli s prvimi 200 milijoni države na 2TDK vsaj denar za volitve.«