pištola Svet24.si

V Mariboru so po sporu med 56-letnikom in ...

prometna-nesreča, avto Svet24.si

Foto: V Radečah z avtom s ceste in na streho

1713869038-dsc7853-01-1713868842327 Necenzurirano

Tretja os: Dars izločil Turke, ki gradijo ...

urska bacovnik jansa bobo Reporter.si

Je Urška Bačovnik Janša vedela, kako grozljive ...

primoz roglic Ekipa24.si

Velik šok! Primož Roglič je že končal dirko ...

Žan Videc, Martina Revija Stop

V zakulisju MMS

olimpija bravo Ekipa24.si

Lepo? Malo manj lepo? Grdo? Olimpija je ...

Slovenija

Črnogorski plačani morilci v Piranu? To je storila policija

Deli na:
Črnogorski plačani morilci v Piranu? To je storila policija

Policijska zapora na Belokriški cesti. - Foto: Primorske novice

Vse tri osebe, ki so jih policisti v nedeljo na območju Portoroža pridržali, so izpustili, so za STA potrdili na PU Ljubljana. Pojasnili so, da na podlagi usmeritev tožilstva v tej fazi predkazenskega postopka še ni bilo utemeljenega suma konkretnega kaznivega dejanja. Izpuščeni so domnevno povezani s t. i. Kavaškim klanom, poroča Večer.

Bojan Celar, odvetnik enega od trojice, sicer slovenskega državljana, je za STA potrdil, da je policija vsem trem očitala hudodelsko združevanje, katerega cilj naj bi bil umor najmanj ene osebe. To pa se po njegovih besedah ni "izkazalo za resnično in za to ni bilo niti utemeljenega suma".

Druga dva iz trojice naj bi bila po poročanju Večera tujca, sicer pripadnika mednarodne organizirane kriminalne združbe, t. i. Kavaškega klana iz Črne gore. Več dni naj bi neprijavljena bivala v Portorožu, Slovenec pa naj bi jima pri namestitvi pomagal. Celar je dejal, da gre pri povezavi s to kriminalno združbo za teoretično ugibanje. "Če pa nekomu pomagaš najti nastanitev, pa vsi vemo, da še ni nič," je dodal.

Policija nadaljuje s preiskavo uradno pregonljivega kaznivega dejanja, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana. Dodali so, da bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo. Zaradi interesa preiskave drugih podrobnosti dogodka ne morejo pojasnjevati.

Ljubljanski kriminalisti so v nedeljo v sodelovanju z drugimi policijskimi enotami na območju Portoroža izvajali ukrepe v sklopu preiskave uradno pregonljivega kaznivega dejanja. Prostost so odvzeli trem osebam, zoper katere so uporabili prisilna sredstva, ena oseba pa je zaradi lažjih poškodb v postopku potrebovala zdravniško pomoč.