Laura Winham Svet24.si

Laura od sveta pozabljena tri leta mrtva ležala v...

cumming Svet24.si

Znani britanski igralec vrnil svoj viteški red ...

2023-01-27 13.43.36 Necenzurirano

V posmeh državi: Snežičevi plakati pred vrati ...

bobnar golob bobo Reporter.si

Tatjana Bobnar ni šla v Tacen: v pisarni na ...

doncic Ekipa24.si

Trener Dallasa je razkril, kakšno je Dončićevo ...

Wednesday je med najbolj priljubljenimi serijami Odkrito.si

Netflix: »Zato ukinjamo serije, prihodnost je ...

cristiano ronaldo al nassr pm Ekipa24.si

Za to mu plačajo 200 milijonov? Noro, kakšno ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije

Deli na:
Državni sekretar D. Črnčec: Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije

Damir Črnčec - Foto: Primož Lavre

Potem ko je danes v. d. generalnega direktorja policije Boštjan Lindav objavil anonimizirano poročilo o političnih pritiskih nanj se je odzval tudi državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec, ki pravi.

»Po dolgem blatenju je jasno, da nisem vplival na delo policije. Vsi skupaj pa smo lahko razočarani nad bizarnostjo prebranega tračerskega pisanja odgovornih. Razvidno je, da ni bilo političnih pritiskov, kakor tudi ne političnega vplivanja na operativno delo policije!« je na twitterju zapisal Črnčec.

Slednjega so nekateri mediji in tudi politiki na desnici omenjali kot osebo, ki naj bi vršila politični pritisk na Lindava in policijo. Eden takih, ki so prst uperili v Črnčeca, je bil tudi poslanec SDS in nekdanji sekretar za nacionalno varnost v času vlade Janeza Janše.

»Damir Črnčeč je zrušil Šarčevo vlado in bo tudi Golobovo. Čeprav je prestopil, ni nikoli nehal delat za nas. Bravo, Damir, kar tako naprej!« je Mahnič tvitnil pred dvema dnevoma.

Črnčec je priljubljena tarča SDS že vse od svojega preloma z Janezom Janšo in nato še zaradi svojega sodelovanja z Marjanom Šarcem.

Mahnič, ki se je bolj kot politik ali funkcionar doslej izkazal kot provokator in propagandist najbolj skrajnih stališč, ki jih zastopata SDS in Janez Janša, si je v trenutku, ko je zaškripalo  Golobovi vladi, Črnčeca znova sposodil za provociranje, a tokrat je krepko usekal mimo. Golob ima v svojem krogu dovolj svojih ljudi, ki radi v zakulisju »mešajo drek«.