Revija Reporter
Slovenija

Cerar vzel v bran Kolar Celarčevo: Ni prekoračila pooblastil

STA

23. nov. 2016 6:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Premier Cerar pravi, da ministrica za zdravje Milojka Kolar Celar v pogajanjih s Fidesom ni prekoračila svojih pooblastil.

Premier Miro Cerar je v včerajšnjem pogovoru za POP TV dejal, da po njegovi oceni in vseh zagotovilih, ki jih je včeraj lahko dobil od pristojnih služb, ministrica za zdravje Milojka Kolar Celar ni prekoračila vladnih pooblastil za pogajanja z zdravniškim sindikatom Fides, kot so ji to nekateri očitali.

Na očitke poslancev iz koalicijske SD, za katero sporazum s Fidesom ni sprejemljiv, je Cerar odvrnil, da nimajo takih podatkov, kot jih ima on. Na včerajšnjem sestanku so namreč dobili natančno obrazložitev sporazuma. Obljubil je, da bodo v četrtek na vladi, ki bo odločala, ali bo sporazum tudi potrdila, o tem spregovorili zelo konkretno.

Poudaril je še, da je bistvena zamrznitev zdravniške stavke, ki so jo dosegli po včerajšnji parafi sporazuma ministrstva za zdravje z zdravniškim sindikatom Fides. S sporazumom so po Cerarjevih besedah še dosegli, da bodo lahko v prihodnjih mesecih hitreje skrajševali čakalne vrste.

Cerar je še dejal, da je ključno tudi doseganje sporazuma s sindikati javnega sektorja.

Pred jutrišnjo interpelacijo vlade, ki jo je vložila največja opozicijska stranka SDS, pa je Cerar po dveletnem delu vlade izpostavil, da je Slovenija dosegla politično stabilnost in s tem zagotovila varnost, kar je po njegovih besedah bistveno za delovanje gospodarstva.

Poleg tega je pri dosežkih dela vlade navedel še nižje obrestne mere in višje bonitetne ocene ter povečan ugled Slovenije. Po Cerarjevih besedah se je vlada angažirala na tujih trgih in tako povečala število tujih investitorjev v državi. Poudaril pa je tudi investicijsko naravnan proračun in direktno zavzemanje za nekatere projekte s finančno pomočjo.