1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ciprski naslov klana Janković

Deli na:

Preko poštnega nabiralnika na Cipru družina ljubljanskega župana Zorana Jankovića vodi svoje posle v Sloveniji. Objavljamo ekskluzivne fotografije sedeža podjetja Ranstad Holding Limited v glavnem mestu grškega dela Cipra Nikoziji, na naslovu Photi Pitta 7. Sledi nabiralnika vodijo do Jankovićev.

Preko poštnega nabiralnika na Cipru družina ljubljanskega župana Zorana Jankovića vodi svoje posle v Sloveniji. Objavljamo ekskluzivne fotografije sedeža podjetja Ranstad Holding Limited v glavnem mestu grškega dela Cipra Nikoziji, na naslovu Photi Pitta 7. Sledi nabiralnika vodijo do Jankovićev.

Fotografije dokazujejo, da skrivnostna družba Ranstad Holding Limited na tem naslovu sploh ne posluje, ampak ima tam očitno samo svoj poštni nabiralnik, pa še tega skrivajo v pritličju novega stanovanjskega bloka v ulici Foti Pitta v centru Nikozije. Na večini poštnih nabiralnikov so le številke stanovanj, ne pa tudi imena njihovih lastnikov. Eden od apartmajev je še na prodaj, na kar opozarja tudi plakat na balkonu.

Nepremičninska agencija Fox na svoji spletni strani od 10. maja naprej prodaja trisobno stanovanje za 242 tisoč evrov in še DDV. Večina apartmajev je očitno že prodanih, pred blokom pa so parkirani avtomobili uglednih znamk. Eden od lastnikov, kot je mogoče razbrati sfotografirane pisemske ovojnice, je tudi Chrysos Theodoulos, po imenu sodeč očitno grškega rodu,v pritličju stanovanjskega bloka pa je objavljen tudi oglas za jadralno šolo Koursaros.

Bachus na Cipru

Skrivnostna ciprska družba Ranstad Holding Limited, ki ima sedež na naslovu tega stanovanjskega bloka sredi Nikozije, je bila v zadnjih letih že nekajkrat omenjena pri nekaterih slovenskih gospodarskih zgodbah. Ciprski poštni nabiralnik je imel konec leta 2008 v lasti dobre pol odstotka delnic Maksime Invest, investicijske družbe, ki sodi v lastniško omrežje tajkuna Stanislava Valanta.

Sledi poštnega nabiralnika iz Nikozije pa pripeljejo do starejšega sina ljubljanskega župana Damijana Jankovića in do podjetja Electa. 2. junija 2005 je Damijan Janković prodal polovični lastniški delež družbe KIM gostinstvo in druge storitve, ki ima v lasti znani ljubljanski lokal Bachus, Ivanu in Karin Mikulin, ta dva pa sta ga nato čez nekaj mesecev, natančno 24. oktobra 2006, prenesla na ciprsko družbo Ranstad Holding Limited, ki je imela tedaj sedež v Limassolu, in to, kar je še posebno zanimivo, na istem naslovu (Arch. Makariou III. 146), kot ga imajo danes tri podobna podjetja v obliki poštnih nabiralnikov (Finadria Holdings Limited, Disonco Investments Limited in Green Apollo Holding Limited).

VEČ V TISKANI IZDAJI