zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerarju zaradi novega šefa OVS popuščajo živci

Deli na:
Cerarju zaradi novega šefa OVS popuščajo živci

Foto: Bobo

Ministrica za obrambo Andreja Katič mrzlično išče takega kandidata za novega šefa vojaških obveščevalcev, ki bo sprejemljiv tudi za predsednika vlade Mira Cerarja.

Na ministrstvu za obrambo (MORS) še vedno mrzlično iščejo novega generalnega direktorja obveščevalno-varnostne službe (OVS), ministrica Andreja Katič naj bi bila na robu živčnega zloma. »Miro Cerar jo je že dvakrat jezno in dobesedno nagnal ter je niti do konca ni hotel poslušati, ko mu je predstavljala kandidata,« pravi neuradni, a zanesljivi vir. Enkrat mu je predlagala policista iz SD, ki naj bi prihajal iz vrst tako imenovanega šaleškega lobija, kamor spada tudi nekdanja poslanka Katičeva.

»Ministrica opravlja pogovore z različnimi kandidati, da bo lahko čim prej predlagala najprimernejšega za to mesto,« so nam odgovorili z ministrstva za obrambo na vprašanje, kdaj lahko pričakujemo novega šefa OVS.

Kot je znano, je bil najprej zamenjan obrambni minister Janko Veber, ki naj bi obveščevalcem nezakonito naročil analizo privatizacije Telekoma. Po zamenjavi je dosedanji generalni direktor Gorazd Rednak ministrici ponudil odstop, ki ga je sprejela in napovedala, da bo hitro našla zamenjavo, v medijih pa so se pojavila štiri imena: Boštjan Hodžič (urad predsednika republike), Gašper Škarja (velenjska Komunala), Mirko Pečarič (svet SD) in Matej Hedl (OVS). Viri pravijo, da naj bi bila vsa štiri imena že prečrtana. Zato panika tako v SD kot na MORS, nervoza pa je tudi znotraj koalicije, saj je bilo na policijo poslano tudi naznanilo zaradi kaznivega dejanja v zvezi z afero Vebergate. Kajti če je bil Veber zamenjan zaradi nezakonitega naročila, je bilo storjeno tudi kaznivo dejanje. Do zdaj pa so bile posledice afere samo politične.

Sicer je bilo od leta 1990 do danes že 13 šefov OVS (Rednak je bil že leta 2000 za nekaj mesecev v. d.), najdlje se je obdržal Damir Črnčec (december 2005–februar 2012).