Revija Reporter
Slovenija

Cerarjevo vstajenje od mrtvih: Lahko zmaga v fotofinišu 2018?

Igor Kršinar

1. okt. 2017 20:00 Osveženo: 7:02 / 02. 10. 2017

Deli na:

Po zmagi na referendumu o drugem tiru se zastavlja vprašanje, ali lahko s podobno kampanjo premier Miro Cerar v »fotofinišu« dobi tudi državnozborske volitve prihodnje leto.

Pred nami so predsedniške volitve, na katerih njegova kandidatka Maja Makovec Brenčič ni favoritka. Tudi trenutne ankete njegovi stranki ne kažejo najbolje, a primat SD na levici še zdaleč ni zagotovljen. Za zdaj tudi ne kaže, da bi SMC razpadla podobno kot pred prejšnjimi volitvami Jankovićeva stranka. Do parlamentarnih volitev se tako lahko zgodi še marsikaj nepredvidljivega, zato Cerarja ne bi smeli povsem odpisati.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o novi priložnosti, ki jo je referendum ponudil Cerarju; kako bi SMC lahko postala nova LDS; se SMC lahko dostojno vrne na vrh političnega prizorišča; zakaj referendum le niso volitve; se bodo Cerarjeve obljube do volitev uresničile; kako Cerar namesto etike tokrat govori o gospodarski rasti; o kadrovanju SMC in zakaj imajo prednost Cerarjevi prijatelji; kdo pravi, da SMC ne more več zmagati, lahko pa pride v parlament.