Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerarjev frizer je bil v zadnjih 14 dneh kar trikrat na obisku v kabinetu predsednika vlade

Deli na:
Cerarjev frizer je bil v zadnjih 14 dneh kar trikrat na obisku v kabinetu predsednika vlade

Potrdilo se je, da je lastnik frizerskih salonov Mitja Sojer - Mič (prvi z desne) res zelo vpliven: v zadnjih 14 dneh je bil kar trikrat na obisku v kabinetu predsednika vlade.

Pred dvema tednoma smo pisali o izredno vplivnem lastniku verige frizerskih salonov Mitji Sojerju - Miču. Ta frizerski mojster ima po besedah naših virov kot bližnji zaupnik Mira Cerarja veliko besede pri kadrovanju na vodilna mesta najmočnejših finančnih družb v državi – NLB, DUTB, SDH, 2TDK (družba za gradnjo drugega tira Divača–Koper)…

Sojer je po besedah naših virov eden od ljudi, ki so ugrabili vladajočo SMC, poleg njega so to še Aleksandar Kešeljević, ekonomist in svetovalec predsednika vlade, Erik Kopač, državni sekretar v kabinetu premierja, in evropska komisarka Violeta Bulc. Po teh ljudeh naj bi stranka kadrovala v gospodarstvu in drugod, Sojer ima vedno odprta vrata pri premierju, so nam zaupali. Neverjetno, toda resnično: ko smo na vlado naslovili vprašanje, kako pogosto se sestajata Cerar in Sojer, naj nam omogočijo vpogled v vpisnik, iz katerega so razvidni prihodi Sojerja v vlado, so nam odgovorili, da je bil v zadnjih štirinajstih dneh trikrat (!) v kabinetu predsednika vlade. Pri tem dodajajo, da obisk kabineta predsednika vlade ne pomeni nujno tudi obisk premierja. Prosili smo jih za podatke za zadnjih šest mesecev, vendar, kot pravijo, se podatki iz evidence obiskovalcev hranijo 14 dni.

Kaj je torej frizerski mojster počel pri zadnjih treh obiskih, koga je obiskal in kaj je bil namen obiska. Odgovor na ta vprašanja še čakamo. Sojer je postal politično aktiven ob snovanju stranke SMC (ob njem je imela ključno vlogo poleg drugih prej omenjena trojica), zdaj je član izvršnega odbora stranke. S Cerarjem prijateljujeta že od prej, ravno Sojer naj bi ga prepričal, da se volivcev »bolj prime«, če je politik počesan na prečko, kot če ima frizuro na ježka, kakor se je Cerar strigel včasih. Mič ima tudi družinske povezave z Milanom Kučanom: njegov brat Damjan je mož Urške Šefman Sojer, lastnice znanih ljubljanskih kavarn in slaščičarn Zvezda. Urška je hči Petra Šefmana, dolgoletnega svetovalca za varnost pri Kučanu, ko je bil predsednik republike. Lastnika slaščičarn Zvezda sta Mič in Damjan Sojer.