pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar pisal članstvu SMC: Bodite pripravljeni!

Deli na:
Cerar pisal članstvu SMC: Bodite pripravljeni!

Foto: Bobo

Premier in predsednik SMC Miro Cerar v pismu članom SMC opozarja, da so pred Slovenijo zahtevni mednarodni in notranjepolitični izzivi, na katere morajo biti sposobni odgovoriti z vso odgovornostjo in strokovnostjo. "Na preizkušnji bosta naša politična in strankarska zrelost ter kompetentnost," meni Cerar in ocenjuje, da je čas za korak naprej.

Predsednik SMC navaja, da je pred njimi izjemno pomembno obdobje v življenju stranke, v delovanju vlade in poslanske skupine. Po njegovih ocenah so lahko ponosni, da so si z dosedanjim delom omogočili, da imajo priložnost in odgovornost, da tudi naslednji dve leti odločilno prispevajo k še bolj učinkovitemu vodenje države.

"V dobrih dveh letih smo tudi kot nova stranka naredili več, kot so nam napovedale najbolj optimistične prognoze. Je pa čas, da s premislekom, hkrati pa odločno, tako kot ob ustanavljanju SMC, naredimo korak naprej," je prepričan Cerar.

Ker je pred Slovenijo vrsta izjemno zahtevnih mednarodnih in notranjepolitičnih izzivov, po njegovih navedbah potrebujejo okrepitev v kabinetu predsednika vlade, kjer da jih čakajo "morda največje preizkušnje po prelomnih dogodkih izpred četrt stoletja ob nastajanju naše mlade države". "Na preizkušnji bo naša politična in strankarska zrelost in kompetentnost," ugotavlja.

Spomnil je, da se v širšem mednarodnem prostoru napoveduje nov val migracij, ki bo tokrat varnostno še bolj občutljiv in zahteven, imeti morajo tudi odgovore na gospodarsko-razvojna vprašanja naše države. Zato sedanji generalni sekretar SMC Erik Kopač prihaja v premierjev kabinet, kjer bo kot strokovnjak na tem področju državni sekretar za področje državne varnosti.

Odločitev za ta premik po Cerarjevih navedbah ni bila lahka. Ob ustanavljanju SMC so ocenili, da je Kopač najboljša izbira za operativno vodenje stranke. Na polovici mandata pa ugotavljajo, da je stranka konsolidirana, ima čvrsto lokalno in programsko strukturo ter ekipo, ki je v prvi polovici mandata pridobila znanje in izkušnje ter postala profesionalni strankin aparat. Predsednik SMC zagotavlja, da z odhodom Kopača delo v SMC ne bo zastalo.

Jeseni se po njegovih navedbah na stranki začenjajo intenzivne priprave na parlamentarne volitve 2018, na volitve predsednika republike prihodnje leto, nadaljujejo pa tudi s pripravami na programsko konferenco v začetku prihodnjega leta in na kongres stranke čez dve leti.

"Močni smo toliko, kolikor je močan vsak od nas pri soočanju z izzivi na svojem področju, zato bodimo pri svojem delu odgovorni, pa tudi upajmo si," je še pozval člane SMC.