Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Cerar dopušča tudi možnosti rekonstrukcije vlade

Deli na:
Cerar dopušča tudi možnosti rekonstrukcije vlade

Foto: Bobo

Premier Miro Cerar napoveduje, da bodo v začetku prihodnjega leta ovrednotili delo ministrov in ocenili, ali so bile prioritete izpolnjene. Če kot premier ugotovi, da na določenih področjih ni bilo storjeno dovolj ali so bile prevelike napake, je vedno možnost rekonstrukcije vlade, je dejal Cerar in poudaril, da je ta presoja njegova odgovornost.

Premier je v izjavi novinarjem ob robu seje DZ poudaril, da se vlada na vseh področjih trudi pri svojem delu. Vendar bodo v začetku leta ponovno ocenili, kaj so naredili, ali so bile njihove prioritete v tem letu izpolnjene, "kdo je morda kje naredil dovolj ali ne". To je po njegovih besedah stvar analize.

Vedno je tudi možnost rekonstrukcije pri enem ali več ministrstvih. "To je tudi moja odgovornost, da skrbim, da vlada deluje usklajeno in da ministri opravijo svoje naloge," je poudaril.

Cerar ob tem ugotavlja, da je kritik in napadov na vlado veliko, kar je nenavadno, saj vsi pokazatelji na področju gospodarstva in sociale po njegovem prepričanju kažejo bistven napredek. "To, da nas župani, gospodarstvo, sindikati in druge skupine nenadoma tako kritizirajo, je marsikje pretirano," meni Cerar, čeprav obenem priznava, da je še veliko za postoriti.

Vlada po njegovih besedah zelo intenzivno dela in se sam nima časa ukvarjati z vsemi kritikami, sploh ne tistimi, ki so neutemeljene. Spomnil je, da imajo veliko nujnih izzivov, s katerimi se soočajo. Vlada je po njegovih ocenah tudi v zelo težkem položaju, prejela pa da je tudi dediščino iz časa krize.

V zadnjih dneh oz. tednih se namreč vršijo pozivi k odstopu ali razrešitvi posameznih ministrov. Med drugim so občinski predstavniki k odstopu pozvali ministra za finance Dušana Mramorja, zdravniške organizacije k odstopu ministrice za zdravje Milojke Kolar Celarc, pozivi so tudi k razrešitvi ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar.

Po neuradnih informacijah naj bi bila na tnalu poleg Kolar Celarčeve in Bizjak Mlakarjeve tudi ministrica za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, in sicer zaradi težav pri pogajanjih s policisti.