Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Zakaj bo TV Slovenija neposredno prenašala še alternativno proslavo obskurnega portala in kdo bo plačal režiserja Jožeta Možino?

Deli na:
Zakaj bo TV Slovenija neposredno prenašala še alternativno proslavo obskurnega portala in kdo bo plačal režiserja Jožeta Možino?

Slovesnost Domovina praznuje bo potekala v soboto ob 18. uri v Parku vojaške zgodovine Pivka, režiral jo je dr. Jože Možina. - Foto: Primož Lavre

Poleg uradne državne proslave na predvečer dneva državnosti bo nacionalna televizija neposredno prenašala še alternativno, ki jo organizira portal blizu NSI Domovina, čigar branost ni javno znana.

Slovesnost Domovina praznuje bo potekala v soboto ob 18. uri v Parku vojaške zgodovine Pivka, režiral jo je dr. Jože Možina, osrednja govornika pa bosta predsednik državnega sveta Alojz Kovšca in podjetnik dr. Aleš Štrancar, ki je portalu in tedniku Domovina ter njunemu izdajatelji Zavodu Iskreni podaril milijon evrov. Na prireditvi bodo nastopili Prifarci, PAZ Vinko Vodopivec, Simfonični orkester Cantabile, Aleksander Mežek in Manca Ismajlova.

Kolikšni bodo interni stroški in ali bo RTV Slovenija plačala tudi režiserja Jožeta Možino ter koliko denarja bo za to prejel, nam niso odgovorili.

Ker je Domovina povezana s stranko NSI, med soustanovitelji zavoda Iskreni je bil podpredsednik stranke in nekdanji minister Janez Cigler Kralj, med volilno kampanjo pa so nekateri sodelavci tega portala nastopali v volilnem štabu liste Povežimo Slovenijo, smo RTV Slovenija vprašali, zakaj so se odločili za neposreden prenos te prireditve, zakaj so šli v partnerstvo z Domovino, kolikšne stroške bodo imeli, kdo plača režiserja Jožeta Možino, ki je zaposlen na RTV Slovenija, in koliko denarja bo za to prejel. Podobna vprašanja smo zastavili tudi Domovini.

»Domovina praznuje je prireditev ob 31-letnici slovenske države, ki se bo odvijala na ploščadi Parka vojaške zgodovine v Pivki. Nastopili bodo številni izvrstni glasbeniki,« so nam odgovorili iz RTV Slovenija. »Oddaja Domovina praznuje – slovesnost ob dnevu državnosti, prenos iz Pivke, je uvrščena v Informativni program Televizije Slovenija in bo na sporedu 25. junija ob 18. uri na TV SLO 2. Z oddajo bodo nastali le interni stroški, dodatnih (zunanjih) stroškov ne bo.«

Kolikšni bodo interni stroški in ali bo RTV Slovenija plačala tudi režiserja Jožeta Možino ter koliko denarja bo za to prejel, nam niso odgovorili. Iz Domovine pa še nismo prejeli odgovorov. Objavili jih bomo, ko oziroma če nam bodo odgovorili.