nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Čebašek-Travnikova trdi, da se je hočejo "elite" znebiti

Deli na:
Čebašek-Travnikova trdi, da se je hočejo "elite" znebiti

Foto: Bobo

Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije Zdenka Čebašek-Travnik je na današnji novinarski konferenci dejala, da razlogov za nezaupnico proti njej ne pozna.

Po njenem mnenju gre za "pritiske elit", ki jo hočejo s tega položaja umakniti. Glasovanja o nezaupnici se ne boji. Je pa potrdila, da njena plača na zbornici znaša 8000 evrov bruto.

"Ne znam si pojasniti, od kje takšen zagon oziroma usklajena akcija, da se me zruši," je dejala. Dodala je, da doslej višina plače predsednika zbornice ni bila problem, čeprav so njeni predhodniki prejemali enako oz. višjo plačo. Tako meni, da pravi razlog, zakaj si nekateri želijo njen odhod s čela zbornice, ni v plači.

Je pa njena plača s ponedeljkovim sklepom skupščinskega sveta postala veljavna in znaša 8000 evrov bruto, to je enaka vsota, kot bi jo prejemal njen predhodnik Andrej Možina, če bi bil na zbornici zaposlen 100-odstotno. Je pa poudarila, da njena "plača ni zabetonirana za cel mandat". Ko bo skupščina sprejela pravilnik o nagrajevanju funkcionarjev, bodo namreč ponovno odločali o višini njene plače.

Glede glasovanja o njeni zaupnici na skupščini pa pričakuje, da "se bomo zdravniki pomenili, pogledali, katere so naše skupne naloge in potem videli, koliko so uresničljive". "Rezultat bo potem znan," je še dejala.