Revija Reporter
Slovenija

Če svojega piva ne moreš prodati, ga lahko sam popiješ (INTERVJU)

Marko Medvešek

15. jan. 2018 7:39 Osveženo: 9:17 / 15. 1. 2018

Deli na:

Komunicira najraje v angleščini z izrazitim avstralskim naglasom, v govor pa občasno vpleta slovenske besede. Ko gre za pivovarsko izrazoslovje, zveni skoraj kot rojen Slovenec: svetlo, temno, mešano ... A Matthew Charlesworth, ki s partnerji na Vrhniki vodi pivovarno HumanFish, dela še precej bolj ambiciozno pivo.

V Slovenijo priženjeni Avstralec je bil pred desetletjem eden od pionirjev craft revolucije, varjenja raznolikih, kreativnih, pogosto tudi zelo »divjih« piv v malih, butičnih pivovarnah.

V iskanju novih zmagovalcev je treba včasih tudi tvegati, kot so pri HumanFish denimo s šrilanškim india pale ale, ki so mu dodali nekaj za ta otok značilnih začimb. Ga bomo še kdaj delali, vpraša Matthev Jašo Zidarja, glavnega pivovarja HumanFisha.

Jaševa grimasa je dovolj zgovorna. Gostom so v svoji pivnici ponudili tudi piva z različnimi odmerki čilija. Najbolj pekoča različica je bila kar zastonj – hoteli smo videti, kaj se bo zgodilo, se smeji Matthew.

INTERVJU V TISKANEM REPORTERJU IN TRAFIKI24