slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

1715284671-172a4526-1715284644961 Necenzurirano

Šolak bi kupil T-2, ki se rešuje pred stečajem....

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

benjamin sesko leipzig pm Ekipa24.si

Zelo kmalu! Sloviti novinar Romano razkriva, kdaj ...

Prepričan, da je kopija očeta Odkrito.si

Trdi, da je nezakonski sin Kralja Karla III. in ...

josip ilicic mm Ekipa24.si

Noro, kako so Srbi 'pozdravili' vrnitev Josipa ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem Kučanova, začnejo ljudje to verjeti.«

Deli na:
Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem Kučanova, začnejo ljudje to verjeti.«

Ljudmila Novak - Foto: Primož Lavre

»To so bolj zlonamerna podtikanja, ki se jih neka stranka kar naprej poslužuje. Istočasno pa razglaša, da oni lahko z vsemi sodelujejo,« je Ljudmila Novak v intervjuju za Reporter kritična do metod stranke SDS. Objavljamo izsek iz intervjuja.

Novi Sloveniji so takrat očitali, da je satelit SDS, danes pa je slišati, da je upogljiva stranka, da preveč simpatizira z največjo vladno stranko.

Vedno sem zagovarjala, tudi ko sem bila še predsednica in smo bili v opoziciji, da vedno podpremo tisto, kar je dobro in pametno. Če mislimo, da nekaj ni prav, pa zavrnemo. V tem smislu je NSI pri nekaterih vladnih predlogih sodelovala, ne da bi zaradi tega hotela vstopiti v koalicijo. Meni se zdi to normalno, in to je tudi način dela v Evropskem parlamentu. Mi tam sodelujemo ne glede na politično pripadnost. To ne pomeni, da si zdaj z nekom v koaliciji, če si podprl nekaj, kar je v skladu s tvojim programom in vrednotami.

To so bolj zlonamerna podtikanja, ki se jih neka stranka kar naprej poslužuje. Istočasno pa razglaša, da oni lahko z vsemi sodelujejo. Po njihovem mnenju pa to ni dopustno za Novo Slovenijo, ker mora biti zvesta ali pokorna samo eni stranki. S tem se pa jaz nikoli nisem strinjala in se tudi ne bom. Vsaka stranka ima svoj program, svoja načela in je prav, da to uveljavlja in ne sme biti privesek nobene druge stranke. Tudi v preteklosti sem se zavzemala za to, da gremo v koalicijo s kako drugo stranko, ni nujno, da je to vedno samo ena in ista stranka, ki ima svoje zgodovinske korenine prav tako na levici.

Torej ohranjate distanco do SDS oziroma predvsem do Janeza Janše?

O, imam kar več kot 20-letne izkušnje s to stranko, saj se je to začelo že na lokalnem nivoju. Žal mi je, da se je tako močno utaborila na desnici in s svojim močnim propagandnim aparatom prevzela tudi del naših volivcev.

Ni mogoče tudi pri Novi Sloveniji iskati kakšnih razlogov za ta premik volivcev?

Seveda. Ampak če nekdo stokrat pove, da je Ljudmila Novak Kučanova, pač začnejo ljudje to verjeti. Če se iz vljudnosti z nekom rokuješ, še nisi njegov podpornik.

Celoten intervju z Ljudmilo Novak lahko preberete v TISKANI IZDAJI REPORTERJA