lev Dobra karma

8. 8. je galaktični dogodek leta, vpliv bo trajal...

bojana ivanovic 3 Svet24.si

Bojana Ivanović ve, kako je na dnu in kako ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka država«, se lahko vprašamo, ali je bila ista »globoka država« na delu tudi v primeru Jankovića in Jakiča

Deli na:
Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka država«, se lahko vprašamo, ali je bila ista »globoka država« na delu tudi v primeru Jankovića in Jakiča

Roman Jakič je doživel hišno preiskavo v funkciji obrambnega ministra. Bilo je decembra 2013, ko je bil na državnem obisku v Moskvi in se ni pravočasno vrnil domov. - Foto: Bobo

»Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države,« je ob hišnih preiskavah NPU pri gospodarskemu ministru Zdravku Počivalšku izjavil notranji minister Aleš Hojs, ki je tudi odstopil.

Za Hojsa je preiskovanje nakupov zaščitne opreme politično motivirano in gre za politične postopke. V torek zjutraj so se na domu gospodarskega ministra zglasili kriminalisti NPU in opravili hišne preiskave najprej pri njem doma, nato še v službi. Minister je bil ob tem pridržan, izpustili so ga šele pozno zvečer, ko je bila preiskava končana.

Da so se med nabavo zaščitne opreme dogajale nenavadne stvari, je razkrila oddaja Tarča na TV Slovenija, ali so bile tudi nezakonite, pa bo povedala kriminalistična preiskava. Seveda si policisti niso kar sami izmislili preiskave, saj kazenski postopek vodi specializirano državno tožilstvo, ki je ob tem dobilo tudi ustrezno dovoljenje sodišča.

Podobno se je zgodilo tudi leta 2012, ko so kriminalisti, prav tako po nalogu državnega tožilstva in z ustrezno odredbo sodišča, v hišnih preiskavah pridržali ljubljanskega župana Zorana Jankovića. To, da se je zgodilo več čudnih stvari in da je bil predobravnavni narok na sodišču v zadevi Stožice šele marca letos, je seveda druga zgodba.

Dan pred hišno preiskavo pri Počivalšku so o tem poročali medijski portali, ki so jih ustanovili veljaki SDS. Tudi pri tem se poraja vprašanje, kdo jih je obvestil, da so lahko s tem predhodno obvestili širšo javnost in s tem tudi preiskovanca.

V isti zadevi je med obtoženimi tudi Roman Jakič, ki je doživel hišno preiskavo v funkciji obrambnega ministra. Bilo je decembra 2013, ko je bil Jakič na državnem obisku v Moskvi in se ni pravočasno vrnil domov, ker se mu je domnevno pokvarilo letalo.

Tako ga kriminalisti niso mogli »dvigniti« s postelje, ampak se je zaslišanja na NPU udeležil po vrnitvi domov. Takrat so se mnogi spraševali, ali je Jakiča kdo obvestil o preiskavi, da je ostal dan dlje v Moskvi. Dokazov za to ni bilo.

Po drugi strani pa so tudi dan pred hišno preiskavo pri Počivalšku o tem poročali medijski portali, ki so jih ustanovili veljaki SDS. Tudi pri tem se poraja vprašanje, kdo jih je obvestil, da so lahko s tem predhodno obvestili širšo javnost in s tem tudi preiskovanca.

In če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka država«, se lahko vprašamo, ali je bila ista »globoka država« na delu tudi v primeru Jankovića in Jakiča. Ali pa je takrat šlo za neko drugo »globoko državo« (s Trstenjakove), ki je zdaj o preiskavi Počivalška predhodno obvestila portale največje vladne stranke?

Težko me boste prepričali, da se v SDS resnično zavzemajo za pravno državo. Če bi se res, potem bi hišno preiskavo proti ministru dali za zgled, kako je pod njihovo vladavino policija neodvisna in da niti člani vlade ne morejo biti nedotakljivi.

Loading...