sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Časar bo za začetek na zaprtem oddelku na Dobu

Deli na:
Časar bo za začetek na zaprtem oddelku na Dobu

Foto: Arhiv Reporterja

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Robert Časar bo začetek pet let in devet mesecev zaporne kazni prestajal na zaprtem oddelku zapora v Dobu, je na današnji novinarski konferenci pojasnil generalni direktor Uprave RS za izvrševanje kazenskih sankcij Jože Podržaj. Z izogibanjem zaporni kazni si je namreč poslabšal možnosti za polodprti režim.

Predaja Časarja, ki ga je Dominikanska republika izgnala v Pariz, kjer je bil od začetka meseca v priporu, je po Podržajevih besedah potekala brez težav. V zapor so ga privedli danes okrog 13. ure.

Časar se trenutno nahaja v sprejemnem oddelku zapora na Dobu, pred njim pa je 30-dnevno sprejemno obdobje. "Glede na to, da je pobegnil, bo to obdobje trajalo nekoliko dlje kot običajno," je pojasnil Podržaj, ki je sicer pohvalil dobro sodelovanje s policijo pri predaji pobeglega obsojenca.

"Z izogibanjem nastopa kazni si je otežil situacijo, nam pa olajšal odločitev, ali ga damo v zaprti ali v polodprti režim. Ni pa to dokončno, to se lahko znova presoja po določenem času," je dejal Podržaj. Glede morebitnih izhodov iz zapora pa je Podržaj poudaril, da nihče ne more imeti izhodov, dokler ne prestane petine dosojene kazni.

Uvodni razgovor je bil z zapornikom danes že opravljen, zdravniški pregled pa bo imel v četrtek. V primeru, da bi se danes izkazalo, da ima hujše zdravstvene težave, pa bi že danes lahko obiskal zdravnika.

"Po tem, kar vemo, ni nobene potrebe, da bi spreminjali režim varovanja. Logično pa je, da bo kot oseba, ki se je izmikala prestajanju kazni, deležen podrobnejše obravnave," je dejal.

V sobi je Časar nameščen sam, akutnih zdravstvenih težav ni navajal, tako da gre za popolnoma običajen postopek. "V naslednjih dneh bodo sledili tudi pogovori s strokovnimi delavci in postopki glede vpisa dovoljenih obiskovalcev. Na podlagi pogovorov bo nastajal koncept njegovega osebnega načrta," je dodal.

Na Generalni policijski upravi pa so danes pojasnili, da sta v torek v Pariz, kjer je bil Časar priprt od začetka meseca, odšla dva kriminalista. Danes ob 9.15 uri sta ga prevzela na pariškem letališču Charles de Gaulle in ga pospremila na letalo.

Takoj po pristanku na brniškem letališču sta kriminalista Časarja izročila pravosodnim organom, ki so ga privedli na Dob.

Nekdanji predsednik uprave Luke Koper Časar je bil pravnomočno obsojen zaradi zlorabe položaja in nedovoljenega sprejemanja daril v povezavi z nepremičninskimi posli z Luko Koper. Obsojen je bil na pet let in devet mesecev zapora, a se 14. marca lani ni zglasil v zaporu na Dobu.

V javnosti so se že nekaj časa pred tem pojavila ugibanja, ali je Časar sploh še v Sloveniji, saj se ni udeleževal drugih obravnav na sodišču. Policija je za njim nato razpisala tiralico in izdala evropski priporni nalog.