gaber 2 Odkrito.si

Slovenski športnik tik po porodu ovekovečil ...

horoskop, astrologija Svet24.si

Horoskop za četrtek, 22. marca

meghan markle-6 Svet24.si

Panika: objavljene gole fotografije Meghan Markle?...

volitve v rusiji, dvojno glasovanje Svet24.si

FOTO: Enojajčni dvojčki? Ne, zabaviščni park ...

Kendall Jenner Najstnica.si

Kendall Jenner ima kar tri tatuje!

indira2 Njena.si

Kje je Indira? Njena osebnost je neprepoznavna …

Burak Özçivit poroka Njena.si

Burak o govoricah: Se ločuje ali bo postal očka?

Slovenija

Britanski zunanji minister Johnson pri Cerarju, Erjavcu in Pahorju

Deli na:
Britanski zunanji minister Johnson pri Cerarju, Erjavcu in Pahorju

Foto: Reuters

Na delovnem obisku v Sloveniji bo danes vodja britanske diplomacije Boris Johnson.

Sestal se bo z gostiteljem, zunanjim ministrom Karlom Erjavcem, sprejela pa ga bosta tudi predsednik Borut Pahor in premier Miro Cerar.

Britanski zunanji minister, ki v Ljubljano prihaja v okviru obeležitve 25. obletnice britanskega priznanja Slovenije, bo obisk začel popoldne s pogovori z Erjavcem. Ministra bosta pozornost namenila dvostranskim političnim in gospodarskim odnosom, migracijam ter aktualnim evropskim in mednarodnim temam.

Johnson ima nato na programu pogovore s premierjem Cerarjem, kasneje pa bo britanskega in slovenskega zunanjega ministra sprejel še predsednik republike Pahor.

Johnson in Erjavec se bosta zvečer udeležila tudi slovesnosti ob 25. obletnici britanskega priznanja Slovenije, ki jo v Narodni galeriji pripravlja britansko veleposlaništvo. Velika Britanija je Slovenijo priznala 15. januarja 1992. Na slovesnosti bosta ministra nagovorila udeležence.

Nekdanji londonski župan Johnson je vodenje britanske diplomacije prevzel lani poleti po britanskem referendumu o izstopu iz EU. Johnson je ves čas kampanje zagovarjal brexit.

Velika Britanija želi v pogajanjih doseči dogovor, ki bo britanskim podjetjem po brexitu zagotavljal "maksimalno svobodo" pri delovanju na notranjem trgu unije, obenem pa vzpostaviti nadzor nad priseljevanjem, tudi iz EU. A članice EU, tudi Slovenija, so vse bolj enotne, da so štiri temeljne svoboščine - prost pretok blaga, storitev, kapitala in delovne sile - neločljive.