Neca Falk Dobra karma

70 let najbolj znane slovenske rdečelaske

meghan harry new (3) Svet24.si

Oboževalcem gresta že kar pošteno v nos

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

srečanje janša plenkovič Svet24.si

Po srečanju vrhov Slovenije in Hrvaške: na ...

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Prvi kadrovski poraz Aleksandre Pivec

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Slovenija

Bratuškovo odstop Hojsa presenetil, razmislek o prevzemu odgovornosti predlaga tudi Janši

Deli na:
Bratuškovo odstop Hojsa presenetil, razmislek o prevzemu odgovornosti predlaga tudi Janši

Alenka Bratušek, predsednica SAB - Foto: Primož Lavre

Odstop notranjega ministra Aleša Hojsa je predsednico SAB Alenko Bratušek presenetil, kaže pa na to, da si je delo policije očitno "predstavljal nekako po svoje". Premierju Janezu Janši pa Bratuškova predlaga razmislek o tem, ali ne bi bilo prav, da "tudi sam stopi pred ogledalo" in prevzame odgovornost za dogajanje z zaščitno opremo v času krize.

Bratuškova je v izjavi za medije izrazila zadovoljstvo, da policija opravlja svoje delo oz. da preiskuje tudi vladne funkcionarje, ne glede na to, kdo je šef policije, in ne glede na to, kdo vodi Nacionalni preiskovalni urad (NPU).

"Po slovenski ustavi je tako, da dokler ti krivda ni dokazana nisi kriv," je Bratuškova komentirala današnje preiskave pri ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku. Je pa po njenih besedah vprašanje, kako bo "s tem nahrbtnikom" lahko še naprej opravljal svojo funkcijo.

Ob tem je Bratuškova izrazila upanje, da je zdaj vendarle na mizi dovolj podatkov, da štiri opozicijske stranke strnejo vrste in končno ugotovijo, kako pripeljati državo do predčasnih volitev. Edino konstruktivna nezaupnica je po njenem mnenju način, ki lahko zagotovi neko prehodno projektno vlado, po tem pa predčasne volitve.


Zato bi opozicija sicer potrebovala absolutno večino v DZ, ki pa je ta trenutek nima. A Bratuškova je poudarila, da morajo najprej vrste strniti štiri opozicijske stranke. "Potem bomo pa lahko gledali tudi po drugih," je pojasnila, med prvimi, s katerim bi se na to temo lahko pogovarjali, pa omenila DeSUS.

Je pa Bratuškova ob tem tudi spomnila na hišne preiskave pri ljubljanskem županu Zoranu Jankoviću pred skoraj desetletjem. V tem primeru zadeva po njenih besedah še vedno ni končana. "Hišne preiskave so večkrat namenjene nekemu resničnostnemu šovu v politiki, kar je hudo narobe," je opomnila. Zato se je zavzela, da bi postopki zdaj, ko so hišne preiskave opravljene, tudi hitro stekli, da bo jasno, ali je bilo kaj narobe ali ne.

Hojs je namreč danes sporočil, da je ob današnjih hišnih preiskavah glede nabav zaščitne opreme, ki jih vidi kot politično motivirane, premierju Janši ponudil svoj odstop, Janša pa ga je sprejel. Ob tem je Hojs dodal, da je sam sprejel tudi odstop generalnega direktorja policije Antona Travnerja.

Hojsa je sicer o dogajanju obvestil namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica. Hišno preiskavo so kriminalisti NPU opravili tudi pri Počivalšku, ki so mu za čas preiskave odvzeli prostost.

Loading...