oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Kako je danes videti kamp Paradiso?...

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bratuškova ne ve, kdaj bo ugotovljeno, ali je njen magisterij plagiat ali ne

Deli na:
Bratuškova ne ve, kdaj bo ugotovljeno, ali je njen magisterij plagiat ali ne

Foto: Bobo

Alenka Bratušek, ministrska predsednica, je poslancem DZ povedala, da si želi, da bi bilo preverjanje njene magistrske naloge, ali gre za plagiatorstvo ali ne, hitro končano. Premierki se očita malomarnost pri navajanju virov in prepisovanje članka Martine Trbanc iz leta 1992.

Alenka Bratušek je danes v državnem zboru odgovarjala na poslanska vprašanja, med drugim tudi na vprašanje opozicijskega poslanca SDS Jožeta Tanka, ki ga je zanimalo, kaj je po njenem mnenju razlog, da postopek preverjanja plagiatorstva njene magistrske naloge traja toliko časa.


Tanko je opozoril, da je v primeru ugotavljanja, ali je diploma nekdanjega mariborskega župana Franca Kanglerja plagiat, postopek trajal en mesec, v primeru ugotavljanja plagiatorstva nekdanjega poslanca PS, danes nepovezanega poslanca Boruta Ambrožiča in državnega svetnika Bojana Kekca pa tri mesece. V primeru premierke pa bo besedah Tanka postopek traja že tri mesece in bo sodeč po informacijah iz medijev trajal še nekaj mesecev, poroča STA.


Premierka je odgovorila, da ne ve, kdaj bo postopek končan, saj so univerze pri vodenju postopkov preverjanja plagiatov samostojne. Sama pa bi si želela, da bi bil postopek preverjanja njene magistrske naloge končan čim prej. Ter da ima glede magistrske naloge povsem čisto vest, še poroča STA.


Spomnimo. Z nalogo z naslovom Statusna sprememba servisa za protokolarne storitve iz neposrednega proračunskega uporabnika v javni gospodarski zavod je Bratuškova magistrirala na Fakulteti za družbene vede, njen mentor je bil Veljko Rus. Letos so se pojavili očitki, da gre za plagiat, nalogo pa je secirala Fakultete za uporabne družbene študije iz Nove Gorice. Ugotovljeno je bilo, da je naloga slabo napisana,  da nima jasnega raziskovalnega vprašanja, da je slog pisanja izrazito neakademski in da je naloga jezikovno šibka. Bratuškovi se očita tudi malomaren odnos do citiranja brez navajanja virov, med drugim naj bi bila cela stran v nalogi kopirana iz članka Martine Trbanc iz leta 1992, ki pa ni naveden med viri.