lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Slovenija

Bratuškova je dosegla svoje: direktor SODO Vodušek po 12 letih zapušča položaj

Deli na:
Bratuškova je dosegla svoje: direktor SODO Vodušek po 12 letih zapušča položaj

Matjaž Vodušek - Foto: Bobo

Po 12 letih se s položaja direktorja podjetja Sistemski operater distribucijskega omrežja (SODO) poslavlja Matjaž Vodušek. Nadzorni svet SODO je namreč na torkovi seji za novega direktorja izbral dozdajšnjega vodjo sektorja skupnih storitev v Elektru Celje Nina Maletiča, poroča portal Siol. Maletič mora sicer za imenovanje dobiti še soglasje vlade.

Kadrovanje v družbi SODO se je v središču pozornosti znašlo poleti, ko so se v javnosti pojavili domnevni pritiski ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, ki naj bi se osebno vmešala v odprt razpis za direktorja. Bratuškova je navedbe zanikala.

Vlada je sicer poleti prav na predlog Bratuškove razrešila enega od nadzornikov SODO, člana SD Damirja Ivančiča, v nadzorni svet pa imenovala vodjo direktorata za energijo na ministrstvu Hinka Šolinca. Še pomembneje je po poročanju Siola to, da je vlada s spremembo statuta določila, da ima sama zadnjo besedo pri imenovanju direktorja SODO.

Vodušek je SODO, ki letno upravlja skoraj 300 milijonov evrov denarja, vodil že od ustanovitve podjetja pred 12 leti. Imenovan je bil v obdobju prve vlade Janeza Janše, zadnji mandat pa je dobil pod vlado Mira Cerarja.

Voduška bo na položaju, kot kaže, zamenjal Maletič, ki je bil poleg dolgoletnega direktorja edini, ki je oddal prijavo v sicer rekordno kratkem poletnem roku. V preteklosti se je Maletič po poročanju portala že potegoval za nekatere funkcije. Kandidiral je za vodenje Elektra Maribor, leta 2006 pa tudi za položaj direktorja Dravskih elektrarn. Funkcijo direktorja SODO bo po načrtih prevzel marca prihodnje leto, ko se Vodušku izteče mandat.

Loading...