zala kralj, gašper šantl Odkrito.si

Zala Kralj sprejela presenetljivo odločitev!

gabrielle crahan Svet24.si

Preminula 22-letna hči znanega glasbenika: tri ...

prebujenje Petisvet.si

Kam nas v resnici vodijo nove energije?

marjan šarec Svet24.si

Šarec SDS-u zažugal: "Na mojem hrbtu ne boste ...

meghan markle Svet24.si

Razkrili, koga je skušala Meghan omrežiti pred ...

086mv Njena.si

Lara Komar spakirala kovčke in odšla

plestenjak 5 Njena.si

Blaž Švab spregovoril o svoji poroki

Slovenija

Bratuškova brez konkurence za predsednico SAB

Deli na:
Bratuškova brez konkurence za predsednico SAB

Foto: Primož Lavre - Alenka Bratušek

Delegati Stranke Alenke Bratušek (SAB) bodo danes na rednem volilnem kongresu v Ljubljani volili novo vodstvo. Edina kandidatka za nadaljnje vodenje stranke je Bratuškova, ki bo na drugem kongresu za izvolitev predlagala tudi štiri podpredsednike stranke.

Bratuškova je stranko, ki nosi njeno ime, čeprav ga je vmes tudi spreminjala, vodila od njene ustanovitve pred petimi leti. Bratuškova je edina predsednica parlamentarne stranke, kot ministrica za infrastrukturo sodeluje tudi v vladi Marjana Šarca. Njena stranka je na zadnjih parlamentarnih volitvah junija lani sicer dobila pet poslanskih mandatov.

Drugi volilni kongres, ki bo simbolično potekal v stari mestni elektrarni v Ljubljani, tako kot ustanovni kongres pred slabimi petimi leti, je po besedah Bratuškove priložnost, da bodo v stranki pogledali rezultate opravljenega dela in začrtali pot za naprej. Še naprej bodo zasledovali socialno-liberalne vrednote, kar po njenih besedah v stranki razumejo tudi v tem, da so človekove pravice nedotakljive, je pred kongresom povedala za STA.

Udeležence bo v videu nagovoru pozdravil predsednik politične skupine evropskih liberalcev (Alde) Hans van Baalen, udeležbo na kongresu pa so med drugim potrdili tudi evropska poslanka iz Avstrije in koroška Slovenka Angelika Mlinar, predsednik SD Dejan Židan, podpredsednica SMC Lilijana Kozlovič in podpredsednica LMŠ Jerca Korče.

Loading...