mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bralec ogorčen: Knjižničarka, ki je provocirala z rdečo zvezdo, "ni duhovita temveč grozljiva"

Deli na:
Bralec ogorčen: Knjižničarka, ki je provocirala z rdečo zvezdo, "ni duhovita temveč grozljiva"

Foto: Bobo

Obiskovalca knjižnice v Šiški je neprijetno presenetila "očitna predvolilna provokacija" uslužbenke, ki je nosila kapo z vpadljivo rdečo zvezdo.

Reporterjev bralec Andrej Rihtar se je ob obisku šišenske izpostave Mestne knjižnice Ljubljana soočil z uslužbenko "s kapo na kateri je imela našito vsaj 5 cm veliko rdečo zvezdo".

Bralec priznava, da ima vsakdo pravico do svobodnega izražanja svoje volje, vendar meni, da je glede na javno funkcijo sprejema in izdaje knjig zadeva pretiran. "Predvidevam, da, če bi jaz paradiral s kapo na kateri bi bil našit kljukasti nacistični križ, bi se zelo hitro znašel v policijskem avtomobilu z lisicami na rokah ter morda še s kakšno podpludbo."

Uslužbenki je provokacija uspela, je vodstvu knjižnice pisal Rihtar, ki pa je ob tem spomnil na dogodke ob osamosvojitvi, "ko so ljudje z rdečo zvezdo na kapi streljali na nedolžne voznike tovornjakov ter slovensko teritorialno obrambo."

"Kljub incidentu bom ostal zvesti obiskovalec vaše knjižnice, čeprav si s to žensko definitivno ne želim imeti kakršnihkoli stikov, saj ni duhovita temveč grozljiva," je knjižnici pisal naš bralec, ki dodaja: "Vesel in ponosen sem, da sem Slovenec in ne Jugoslovan ter, da slovenski znak ni več rdeča zvezda!"

Pismo bralca objavljamo v celoti:

Dober dan,


dne 24.5.2018 sem si s soprogo izposojal knjige v vaši enoti knjižnica Šiška. Neprijetno me je presenetila očitna predvolilna provokacija vaše uslužbenke na sprejemu in izdaji knjig s kapo na kateri je imela našito vsaj 5 cm veliko rdečo zvezdo.

Seveda ima vsak pravico do svobodnega izražanja svoje volje, a v tem primeru je glede na javno  funkcijo sprejema in izdaje knjig zadeva pretirana. Predvidevam, da, če bi jaz paradiral s kapo na kateri bi bil našit kljukasti nacistični križ, bi se zelo hitro znašel v policijskem avtomobilu z lisicami na rokah ter morda še s kakšno podpludbo.

Predlagam, da vašo sodelavko obvestite, da je provokacija uspela, ker sem vsaj jaz to opazil in napisal komentar. Lahko pa se spomni na dogodke ob osamosvojitvi, ko so ljudje z rdečo zvezdo na kapi streljali na nedolžne voznike tovornjakov ter slovensko teritorialno obrambo. Če se prav spomnim je bilo takrat ubitih 19 slovencev in 12 tujcev, ki so jih ubili ljudje z rdečo zvezdo na kapi. Verjetno vaša "uslužbenka dneva" ni poznala nikogar ali pa ji je presneto vseeno za žrtve rdečih krvnikov. Spornih dogodkov v in po II sv. vojni niti ne bi omenjal.

Kljub incidentu bom ostal zvesti obiskovalec vaše knjižnice, čeprav si s to žensko definitivno ne želim imeti kakršnihkoli stikov, saj ni duhovita temveč grozljiva.

Vesel in ponosen sem, da sem Slovenec in ne Jugoslovan ter, da slovenski znak ni več rdeča zvezda!

Lep pozdrav

Andrej Rihtar