Revija Reporter
Slovenija

Bi lahko Božo Predalič zamenjal Aleša Hojsa? Če že, bo to na pustni torek, pravi Tone Krkovič

Nenad Glücks
4 5.538

15. feb. 2021 7:43 Osveženo: 7:52 / 15. 2. 2021

Deli na:

Božo Predalič

Bobo

Od prejšnjega tedna je novi državni sekretar na MNZ Božo Predalič. Kolikšna je verjetnost, da bo v prihodnje Predalič celo prevzel vodenje MNZ? Za Reporter je dal oceno o tem brigadir Tone Krkovič, za katerega so sicer mediji špekulirali, da bo on postal državni sekretar na MNZ.

Prejšnji teden je mnoge presenetila vest, da je položaj državnega sekretarja na MNZ zasedel dotedanji generalni sekretar vlade Božo Predalič. Ta je na funkciji državnega sekretarja nasledil Antona Olaja, ki je postal generalni direktor policije.

Nekateri mediji so v preteklih dneh poročali, da bo ob morebitni rekonstrukciji vlade eden od ministrov, ki bo odšel, tudi minister za notranje zadeve Aleš Hojs. Obstaja možnost, da bi njegovo funkcijo zasedel kar Predalič, po novem njegova desna roka? Kaj o tem ve Tone Krkovič, premierjev zaupnik? Zanj so mediji poročali, da je ravno on v igri za mesto, ki ga je zdaj zasedel Predalič.

Tedaj je Krkovič na vprašanje, ali bo res postal novi državni sekretar na MNZ, odvrnil, da »je vse, celo nemogoče, v Sloveniji mogoče«. Se mu torej zdi možnost, da bi MNZ prevzel Predalič, realna? Pravi, da je njegov odgovor enak prejšnjemu. Zdi pa se mu, da je največja verjetnost, če bi se to že zgodilo, da bi se zgodilo na pustni torek.