državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Boško Šrot na sodišču: Nisem vedel, od kod je prišel denar, samo podpisoval sem pogodbe

Deli na:

Nekdanji predsednik uprave Pivovarne Laško Boško Šrot je na današnji obravnavi na celjskem okrožnem sodišču povedal, da je pri odobritvi posojil povezanim družbam Center Naložbe, Infond Holding in Kolonelu popolnoma zaupal svojim strokovnim finančnim službam, osebno pa je samo podpisoval posojilne pogodbe.

Kot je pojasnil Šrot, ki je prek celjske Atka Prime obvladoval Pivovarno Laško, osebno vsega ni mogel nadzirati in tudi ni vedel, od kod prihaja denar za posojila, zato je zadevo prepustil finančnim službam pivovarne, ki jim je popolnoma zaupal. Glede Atka Prime pa je Šrot pojasnil, da je bil samo uradno njen direktor.

Pivovarna Laško pa je zoper Šrota in Atka Primo že sredi lanskega januarja vložila odškodninsko tožbo v višini 13,3 milijona evrov, skupna odškodninska tožba Laščanov, Pivovarne Union, Radenske, Fructala in Dela pa znaša več kot 100 milijonov evrov.

Sodišče je danes zaslišalo tudi Šrotovo soprogo Anico, ki je zakonita zastopnica Atke Prima. Dejala je, da o omenjenih posojilih ni vedela nič oz. je vedela za predlog o nakupu mariborskega Kolonela, ki so ga potem prodali leta 2010 za nekaj tisoč evrov.

Med zaslišanimi je bil tudi Šrotov naslednik na čelu Pivovarne Laško Dušan Zorko, ki je kot direktor Pivovarne Union zatrdil, da so bile vse finančne transakcije pod Šrotovim nadzorom in prav Šrot je bil tisti, ki je določal, kam bo šel denar.

Že pred tednom dni bi se morala razprava o tožbi "težki" skoraj 11 milijonov evrov, ki jo je pred več kot letom dni vložil ajdovski Fructal, začeti tudi na novogoriškem sodišču, pa se ni. Zagovorniki Šrota in Atke Prima odvetniška družba Čeferin in odvetniška pisarna Matej Erjavec, sta namreč na sodišče vložila zajeten kup novih dokumentov.