pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Borut, Kolinda in kdo je imel daljše srečanje z Mikeom Penceom

Deli na:
Borut, Kolinda in kdo je imel daljše srečanje z Mikeom Penceom

Foto: Nebojša Tejić/STA

Predsednik Pahor se je sestal s hrvaško kolegico Grabar-Kitarovićevo. Lahko sta primerjala svoji kratki srečanji z ameriškim podpredsednikom Penceom.

Predsednik republike Borut Pahor in hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović sta se včeraj srečala na neformalnem delovnem kosilu na Hrvaškem v okviru dogovorjenega rednega dialoga, namenjenega aktualnim dvostranskim in mednarodnim vprašanjem, so sporočili iz urada predsednika republike.

Pogovarjala sta se predvsem o globalnih varnostnih grožnjah, sedanjih razmerah in o prihodnosti Evropske unije ter o razmerah v evropskem sosedstvu, še posebej v Jugovzhodni Evropi. Posebno pozornost sta posvetila nadaljevanju aktivnosti v okviru skupne pobude proces Brdo Brioni.


Strinjala sta se, da je v danih nejasnih razmerah v širšem mednarodnem okolju še posebej pomembno ohraniti odlične sosedske odnose in reden dialog med državama na najvišji politični ravni.

Pahor se je s hrvaško kolegico minuli petek pogovarjal že ob robu varnostne konference v Münchnu. Kot je takrat povedal slovenskim novinarjem, sta govorila o morebitnem skorajšnjem dvostranskem srečanju.

Ali sta izmenjala svoje izkušnje o srečanju z ameriškim podpredsednikom Mikeom Penceom, urada predsednikov nista sporočila. Pahor je na varnostni konferenci v Münchnu v gneči na kratko spregovoril s Penceom in ponovil vabilo Slovenije za organizacijo srečanja ameriškega predsednika Donalda Trumpa z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom. Vsega skupaj je pogovor trajal manj kot minuto. Grabar Kitarovićeva pa je bila deležna posmeha rojakov po razkritju, da je njeno srečanje s Penceom v Münchnu trajalo pičlih osem sekund.