ana praznik Svet24.si

Na morju je ves čas jedla samo ostanke

rešilec Svet24.si

V potoku obležal pod mehanizacijo, po pomoč ...

18418X0073 Necenzurirano

Kako so nam ugrabili razpravo o prihodnosti ...

rigelnikova vila zeljarska pl2 Reporter.si

Odkrili smo kupca prestižne "Rigelnikove" vile: ...

guberac jk Ekipa24.si

Po sledi škandala! Bodo Koprčani sploh igrali ...

evelin-sadek Odkrito.si

LEPOTICA DNEVA - Evelin Sadek

doncic Ekipa24.si

Dončić silovito začel drugo tekmo finala ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bolečina Tanje Fajon: v Ljubljani jo je pomendral komaj znani študent z Golobove liste

Deli na:
Bolečina Tanje Fajon: v Ljubljani jo je pomendral komaj znani študent z Golobove liste

Tanja Fajon - Foto: Primož Lavre

Predsednica SD Tanja Fajon je po volitvah upravičeno slabe volje. Ne le zaradi stranke, ki je na volitvah prejela komaj 6,69 odstotka glasov, ampak tudi zaradi svojega volilnega rezultata v volilnem okraju Ljubljana Šiška 2, kjer jo je obkrožilo zgolj 8,74 odstotka (1172 volivcev).

Še več, v volilnem okraju so jo premagali kar trije kandidati. Daleč najboljši rezultat je dosegel študent Lenart Žavbi, ki je prepričal kar 40,18 odstotka  oziroma 5389 volivcev. Seveda so volili Gibanje Svoboda oziroma predsednika Roberta Goloba. Žavbi ni znana oseba, bolj sta znana njegova starša, novinar Aleksander Lucu in fotoreporterka Alenka Žavbi, ter polbrat Grega Repovž, odgovorni urednik Mladine.

Na drugo mesto se je povzpel kandidat SDS Davorin Kopše, ki je zbral 1865 glasov oziroma 13,91 odstotka, na tretje pa kandidat Levice Dan Juvan, katerega je obkrožilo 1235 volivcev oziroma 9,21 odstotka. Izvoljena sta bila Žavbi in Fajonova, prvi, ker je Gibanje Svoboda v volilni enoti dobilo pet poslancev, druga pa, ker je bila vseeno najbolj uspešna kandidatka SD v volilni enoti.

Fajonovi je lahko v slabšo tolažbo, da je večino kandidatov pustila za seboj. Med drugim kandidatko NSI Marcelo Uršič (693 glasov oziroma 5,17 odstotka), kandidata LMŠ Zdravka Seliča (549 glasov oziroma 4,09 odstotka, kandidatko SAB Mašo Kociper (542 glasov oziroma 4,04 odstotka) in predsednika stranke Naša prihodnost Ivana Galeta (321 glasov oziroma 2,39 odstotka).