5e9d33b68d7cedf47d21454a0eba9337 Svet24.si

Letni dodatek bo večina upokojencev prejela ...

kača, plaža Svet24.si

Šok, kopalko na splitski plaži v nogo šavsnila ...

polerert7678 Necenzurirano

Zakaj Nina Krajnik ne mara "levih privatizerjev"

janez jansa dz1 Reporter.si

Janši ne diši biti poslanec: v DZ dobil ...

dragic Ekipa24.si

Dragić spet kapetan, toda ... Pred vrnitvijo tega...

patricija-harl, sara Njena.si

Ljubezen po domače: Patricija in Sara z ...

kobe navijaci Ekipa24.si

Ko je legenda Barcelone kamen spotike na Japonskem...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Boleče slovo od oblasti: si kdo v SDS upa reči Janši, naj se umakne Anžetu Logarju?

Deli na:
Boleče slovo od oblasti: si kdo v SDS upa reči Janši, naj se umakne Anžetu Logarju?

Janez Janša in Anže Logar - Foto: Vlada RS

V SDS nekateri na skrivaj razmišljajo, da bi svojega prvaka Janeza Janšo poslali v Bruselj in nato ustoličili Anžeta Logarja, vendar gre bolj za sanje brez realne podlage. Dolgoletni vladar stranke se ne bo kar tako umaknil, za sabo ima vojsko zvestih »vernikov«.

Prvaka SDS in NSI Janez Janša in Matej Tonin sta se težko sprijaznila z izgubo oblasti. Prvi meče polena nastajajoči vladi, drugi pa stoka, ker ga niso povabili vanjo. V opoziciji naj bi bila NSI bolj samostojna od SDS, toda Tonin se ne bo upal zameriti Janši.

Razkrivamo, zakaj je Anže Logar na volitvah osebno podprl Janeza Ciglerja Kralja iz NSI, ne pa Jožeta Tanka iz SDS, ki sta nastopila v istem volilnem okraju Ribnica-Dobrepolje.

Pišemo tudi o tem, kakšne so dejanske možnosti Janše za prevzem vodilnih funkcij v Natu in EU ter kaj se bo zgodilo z njegovo strankarsko televizijo, potem ko so se ohladili njegovi odnosi z madžarskim premierjem Viktorjem Orbanom.Kljub temu je Janša še vedno prepričan, da v slovenski politiki še ni rekel zadnje besede. Tako naj bi med proslavo dneva boja proti okupatorju na Mali gori naokoli razlagal, da bo Golobova vlada padla v pol leta, nato pa se bo spet vrnil.

Razkrivamo tudi, kateri poslanci so najbolj izgubili zaupanje volivcev in kateri so ga pridobili. Največji poraz sta doživela obe vodji poslanskih skupin: Danijel Krivec je izgubil več kot pet odstotkov glasov, Jožef Horvat pa celo več kot šest odstotkov; obkrožilo ga je celo manj volivcev, čeprav je bila volilna udeležba za 20 odstotkov višja.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24