stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bolano: kakšna gneča za cepljenje na Gospodarskem razstavišču - Ne gre jim od rok, pravi Kacin; Janković pa: Kacin se spet heca

Deli na:
Bolano: kakšna gneča za cepljenje na Gospodarskem razstavišču - Ne gre jim od rok, pravi Kacin; Janković pa: Kacin se spet heca

Vrsta za cepljenje na Gospodarskem ratzstavišču v Ljubljani. - Foto: Twitter

V Ljubljani je včeraj dopoldne pred cepilnim mestom na Gospodarskem razstavišču nastala dolga vrsta čakajočih in na cepljenje naročeni starostniki so čakali tudi po več ur. Kriv je informacijski sistem, ki je v istem terminu naročal podvojeno število pacientov, pravijo v Zdravstvenem domu Ljubljana.

Me čakajočimi so bili tudi starostniki na berglah in v invalidskih vozičkih, je o vrstah poročala TV Slovenija. Za televizijo so v ZD Ljubljana še dejali, da je gneča nastala, ker se nekateri niso držali naročenega termina in prišli na cepljenje bistveno prej, nato pa so sledile še tehnične težave.

Težave s cepljenjem v Ljubljani je brž izkoristil nacionalni koordinator za cepljenje Jelko Kacin, ki mu je ta teden ljubljanski župan Zoran Janković očital, da se igra z zdravjem ljudi v Ljubljani. "Vse, kar je bilo o tem treba povedati, je povedal že župan, ki trdi, da ne potrebuje nobene dodatne pomoči, da je eno cepilno mesto dovolj," je dejal Kacin.

Dodal je še, da Ljubljana odklanja pomoč Slovenske vojske, ki je mestu ponudila svoje cepilno mesto. O težavah z informacijskim sistemom pa Kacin pravi, da jih imajo v Ljubljani že od vsega začetka. "In kar zadeva informacijski sistem, so v bistveno slabšem položaju kot številne manjše občine. To jim ne gre od rok."

"Je škoda, da mu sploh kaj odgovorim, on še vedno nastopa 'pejmo se mal hecat'," je Kacinu v Dnevniku TV Slovenija odgovoril Janković. Vztraja, da Ljubljana ne potrebuje dodatnih cepilnih mest in da od države pričakuje le, da zagotovi dovolj cepiva.