Revija Reporter
Slovenija

Bojan Uran, nedotakljivi šef nabavne službe v ljubljanskem UKC

Nenad Glücks

29. jan. 2017 20:00 Osveženo: 10:02 / 09. 8. 2017

Deli na:

Urana, šefa nabave v ljubljanskem UKC, ni odnesla niti afera zaradi astronomsko preplačanih žilnih opornic.

Kdo je človek iz Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki se je na nedavni seji preiskovalne komisije državnega zbora o korupciji v zdravstvu pri nakupu žilnih opornic prav norčeval iz javnost? Gre za Bojana Urana, pomočnika generalnega direktorja UKC Ljubljana za nabavno dejavnost, ki je v zvezi s cenami žilnih opornic dejal, da »je tista finta glede Finske čisti babji čvek«.

Pa še zdaleč ni šlo za babji čvek, pač za pojasnilo generalnega direktorja ugledne bolnišnice v Tampereju na Finskem Karija Niemela glede cene žilnih opornic, ki jih kupujejo v njihovi bolnišnici. Kot je za oddajo Tarča za nacionalni televiziji povedal Niemela, pri njih za najbolj uporabljane žilne opornice plačujejo 130 evrov, pri čemer gre za kvalitetne izdelke, žilne opornice (stente) tretje generacije.

V tiskani izdaji in v Trafiki24 več o babjem čveku in znanstveni fantastiki; kako je Godčeva Uranu dvignila pritisk; kako sta se z Vrhuncem znašla v postopkih kriminalistov; o presenetljivem odgovoru s policije; o očitkih iz anonimnega pisma o nepravilnostih in korupciji pri kadrovanju v UKC Ljubljana.