stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bojan Požar persona non grata na TVS

Deli na:
Bojan Požar persona non grata na TVS

Foto: Jutarnji list

Narobe svet: v Odmevih so obravnavali izid odmevne biografije Melanie Trump avtorja Bojana Požarja, ne da bi ga sploh povabili v oddajo. Pojasnila ni dobil.

Medtem ko se na TV Slovenija razglašajo za zelo strpne in odprte, pa kažejo presenetljivo stopnjo nestrpnosti do določenih novinarskih kolegov, recimo do lastnika in urednika spletnega portala Pozareport Bojana Požarja. Ta je pred dvema mesecema vzbudil veliko pozornosti javnosti zaradi objave biografije o Melaniji Trump, ženi ameriškega predsedniškega kandidata Donalda Trumpa, ki je krepko v vodstvu za republikansko nominacijo za predsednika ZDA. Izšla ja v angleškem jeziku v spletni knjigarni Amazon v elektronski obliki za bralnik kindle, namenjena je predvsem za ameriški trg. Zgodba o slovenski priseljenki v Ameriko, Sevničanki Melanii, nekdaj uspešnem fotomodelu, ki jo je Požar objavil v soavtorstvu s publicistom Igorjem Omerzo, je še kako vroča, zato so v Odmevih pripravili temo o izidu knjige.

Ne boste verjeli – v oddajo niso povabili ne Požarja ne Omerze (tega so prosili za kratko izjavo), pač pa profesorja dr. Bogomirja Ferfilo, poznavalca ZDA, ki pa glede na njegovo govorjenje ni knjige niti prebral in nima prav ničesar z njo. Požar je prosil za pojasnilo direktorico TV Slovenija Ljerko Bizilj, Rebernikovo, voditeljico (takratnih) Odmevov Rosvito Pesek in Ambrožiča.

Kot je povedal za Reporter, je Biziljeva naročila Rebernikovi, da mu mora Nada Lavrič, urednica Odmevov, poslati pojasnilo, zakaj so se odločili za takšno ravnanje, vendar ga ni nikoli prejel. Na naše vprašanje, ali je na TV Slovenija persona non grata (nezaželena oseba), nam je potrdil, da to gotovo drži. Verjetno zato, ker piše tudi o novinarjih in stanju na TVS, takih primerov, pravi, je bilo že najmanj deset.

Vabijo pa komentatorje, kot je Igor Pribac, ki ga lažno predstavljajo kot političnega analitika, čeprav je dokazano politično profilirani aktivist. Zanimalo nas je torej, zakaj je Požar persona non grata in zakaj kot avtor ni bil vabljen v Odmeve, kjer je bila tema njegova knjiga, in ali je kako ukrepala s tem v zvezi. Odgovor v službi za odnose z javnostjo še pripravljajo.