svetloba Dobra karma

Covid 19: veliki načrt teme se je obrnil proti ...

Vili Resnik Svet24.si

Vili Resnik: O otrocih sploh ni bilo govora

janez jansa otocec bobo Reporter.si

Razkurjeni Janša je usekal mimo: na Twitterju je ...

nijz, Nacionalni inštitut za javno zdravje Svet24.si

Ste od NIJZ prejeli rezultat testiranja na ...

foto bavčar uniforma Necenzurirano

Bili smo komunisti #kolumna

Arnold Schwarzenegger Odkrito.si

Terminator ima dve novi zaklopki

Boštjan Romih Njena.si

Ambienti ostali brez Boštjana Romiha, razlog pa ...

Slovenija

Bojan Požar laže hitreje kot teče: Izmislil si je, da je Reporter napadel Janija Prednika, v resnici pa smo objavili intervju z njim

Deli na:
Bojan Požar laže hitreje kot teče: Izmislil si je, da je Reporter napadel Janija Prednika, v resnici pa smo objavili intervju z njim

Bojan Požar - Foto: Primož Lavre

»Ponavljaj laž tako dolgo, da postane resnica,« je izjavil nacistični minister za propagando Joseph Goebbels. Njegovega reka se očitno drži tudi politik novinar Bojan Požar, ki laže hitreje kot teče.

V enem svojih zadnjih izdelkov je zapisal, da »je novinar revije Reporter Igor Kršinar dirigirano in povsem natančno napovedano napadel poslanca Socialnih demokratov Janija Prednika, ki kandidira za predsednika SD proti Tanji Fajon.«

Pri tem se sklicuje na svoj prav tako lažnivi članek »Umazana vojna Tanje Fajon: Janija Prednika bodo rušili preko anonimk in revije Reporter«. Ta zapis je objavil v ponedeljek ob 6.00 zjutraj, torej ga je napisal v nedeljo, ko sploh še ni mogel prebrati mojega članka v Reporterju.

V njem sem razkrival podrobnosti iz predkongresnega dogajanja v stranki SD, v okviru članka pa sem objavil tudi kratek intervju z Janijem Prednikom, ki je med drugim povedal, da »v Sloveniji velika koalicija trenutno ni mogoča, ker SDS kaže očitne avtoritarne težnje.«


V članku sem opisal tudi nenavadno podporo SDS Janiju Predniku, poleg bivšega poslanca Mira Petka in aktualnega poslanca Francija Breznika ga favorizira tudi portal Janševe televizije, s čimer mu pravzaprav ne delajo usluge. Prednik je to komentiral, da v smislu njegove kandidature za mesto predsednika SD podpore iz drugih strank nimajo posebne teže.

Toda Požar je vse skupaj obrnil in si dobesedno izmislil, da napadamo Prednik, portal Nova24TV pa je v svoji zmoti celo napisal, da smo imeli intervju s Tanjo Fajon. Po objavi Požarjevega fakenewsa sem poklical Prednika in ga vprašal, ali ima morda občutek, da sem mu s člankom škodoval. Odgovoril mi je, da mi je pravzaprav hvaležen, ker je dobil možnost, da odgovori na očitke.

Bralci morajo biti zato zelo pozorni, kadar berejo Požarjeve tekste in gledajo njegove oddaje, saj zelo pogosto laže in manipulira. Tudi, kadar vas pozdravi z »dober dan« ali »dober večer«, se prepričajte, če je res dober, predvsem pa, če ni slučajno noč ali pa jutro.

V četrtek smo Požarja zalotili med tajnim pogovorom z nekdanjim poslancem SDS Mirom Petkom, zdaj svetovalcem na ministrstvu za kulturo, kar je najbrž tudi razlog za Požarjevo lažnivo pisanje.

Loading...