profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bojan Dobovšek: Ne sme nas čuditi, da imamo šov tudi po volitvah

Deli na:
Bojan Dobovšek: Ne sme nas čuditi, da imamo šov tudi po volitvah

Bojan Dobovšek - Foto: Primož Lavre

Stranka Dobra država je edini pravi naslednik tiste osnovne SMC, ki je nastala kot alternativa koruptivnim elitam, je prepričan naš sogovornik dr. Bojan Dobovšek.

Pojasnil je, zakaj potrebujemo platformo, demokratično alternativo za Slovenijo, ki bo ne glede na programska razhajanja stopila skupaj pri odstranitvi škodljivih, izpetih, utrujenih elit z oblasti.

Zavrnil je sodelovanje z listo Povežimo Slovenije. Ker je bil to tipičen primer nekega piarovskega povezovanja, brez jasnih ciljev, vsebine …

Moti ga posiljeno ustvarjanje novih strank brez realne vsebine. Zakaj je v funkciji ohranjanja levo-desno polarizacije in čemu se spodbuja levo-desni kaos v družbi in politiki.

So neformalne mreže kaj na slabšem zaradi močnega predsednika vlade Janez Janša? Dobovšek pravi, da ne; vsi si, ki so vladali prej in ki vladajo zdaj, so začeli v istem režimu.   


Kdo je pisal predlog zakona o cestnem prometu, da bi lahko v Slovenijo prišel Uber? Kdo je ta zakon pripravljal in v čigavo korist se bo izvajal?

V mandatu vlade imamo že četrtega direktorja oziroma direktorico. NPU mora voditi nekdo, ki je z dosedanjim delom dokazal strokovnost, najbolje je, če je kariero gradil od znotraj. Zakaj ni prav, da direktor postane nekdo od zunaj, ki pravi, da mu je položaj v izziv?

Kakšne nove priložnosti ima organizirani kriminal v teh pandemičnih razmerah?

Bojan Dobovšek meni, da bi morale spremembe medijske zakonodaje iti tudi v smer krepitve profesionalno odgovornega novinarstva. Pojasnil je, zaradi česa bi naj tudi direktorji medijev in odgovorni uredniki imeli podoben status kot funkcionarji. Podatke o svojem premoženju bi predložili KPK.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24