pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bohinjski svetniki ovadili župana Kramarja

Deli na:
Bohinjski svetniki ovadili župana Kramarja

Foto: Bobo

Bohinjski občinski svetniki so v četrtek zvečer po burni razpravi sprejeli predlog župana Franca Kramarja oziroma njegove žene, da se jima prizna solastniški delež za 25-letna vlaganja v gostišče, ki ga imata v najemu od občine. Skupina svetnikov pa je zaradi spornega aneksa k najemni pogodbi zoper župana in podžupana vložila kazensko ovadbo.

Bohinjski občinski svet je že konec septembra razpravljal o predlogu, ki sta ga dala bohinjski župan in njegova žena, da bi dolgoletna vlaganja v gostišče ob Bohinjskem jezeru pretvorila v 52-odstotni lastniški delež na tej nepremičnini. Po cenitvi je namreč gostišče vredno 230.000 evrov, brez vlaganj pa bi bilo vredno 110.000 evrov. Zakonca Kramar bi plačala tudi del odškodnine denacionalizacijski upravičenki.

Vendar je Kramar na prejšnji seji umaknil svoj predlog o priznanju solastniškega deleža, saj so nekateri svetniki, kot je poudaril, zoper njega sprožili pravi medijski linč. Ob tem je Kramar, ki meni, da posamezne svetnike v napadu zoper njega vodijo revanšizem in nevoščljivost, napovedal, da bo priznanje solastniškega deleža, ki mu pripada, dosegel po pravni poti.

Pred tokratno sejo se je Kramar vendarle premislil in sklenil še enkrat poskusiti po politični poti priti do priznanja solastništva, da občina ne bi imela nepotrebnih pravnih stroškov. Občinski svetniki so tako obravnavali podani predlog in ga po skoraj dvourni razpravi tudi sprejeli. Glasovanje je bilo poimensko, sklep pa izglasovan z osmimi glasovi za, petimi proti in tremi vzdržanimi.



Razprava o predlogu je bila burna, čeprav je občinska pravnica pojasnila, da gre le za pravno vprašanje, zakoncema Kramar pa solastniški delež pripada v skladu z aneksom k najemni pogodbi, ki je bil sprejet leta 2010. Prav ta aneks je najbolj razburil nekatere svetnike, ki so opozorili na sum korupcije pri podpisovanju aneksa.

Štirje bohinjski svetniki na čelu z nekdanjim podžupanom Antonom Urhom so v četrtek na okrožno državno tožilstvo v Kranju naslovili kazensko ovadbo zoper župana in podžupana Jožeta Sodjo. Slednjemu v ovadbi očitajo kaznivo dejanje zlorabe položaja ali uradnih pravic, Kramarju pa napeljevanje k temu kaznivemu dejanju.

Kramar naj bi tako leta 2010 napeljal Sodjo, da je zlorabil svoj položaj in podpisal aneks k najemni pogodbi, ki bi Francu in Aleksandri Kramar omogočil pridobitev protipravne premoženjske koristi v obliki podaljšanja najemne pogodbe, povračila stroškov investicij vlaganj v nepremičnino in pridobitve solastniškega deleža.