Razsvetljenje Dobra karma

Četudi ste živi, je vaša duhovna smrt morda že...

aleš valič Svet24.si

"Virus od ženske" moški poznamo zelo dobro

karl erjavec drazgose 2020 bobo Reporter.si

Jože Dežman: Karlu Erjavcu so partizani umorili ...

trgovina, ženska, zaprtje, zaprta, lokal Svet24.si

Po novem tudi do 100 odstotnega nadomestila za ...

20181109-00896913 Necenzurirano

Resnica o Magni: vsa dvoličnost SDS in medijskih ...

melania-trump, božična-jelka, bela-hiša Odkrito.si

Melania je sijala od veselja

utah, monolit Odkrito.si

So v ameriški puščavi našli sporočilo ...

Slovenija

Bodo zaradi epidemije prestavili kongres Desusa? Zaradi odloka o omejitvi prehajanja regij se kandidati ne morejo predstaviti poslancem

Deli na:
Bodo zaradi epidemije prestavili kongres Desusa? Zaradi odloka o omejitvi prehajanja regij se kandidati ne morejo predstaviti poslancem

Karl Erjavec na kongresu DeSUS. - Foto: Bobo

Kot pišemo v tiskani številki Reporterja, obstaja možnost, da bodo kongres Desusa preložili za nekaj tednov, če se epidemiološki položaj v Sloveniji ne bo izboljšal.

Kongres Desusa je sklican 28. novembra, potekal naj bi v največji dvorani na Gospodarskem razstavišču, kjer bi lahko zagotovili ustrezno razdaljo med delegati. Seveda pa ga ne bo mogoče izvesti, če se epidemiološka slika do takrat ne bo izboljšala, čeprav naj bi bili strankarski kongresi, kot nam je zaupal predsedujoči Tomaž Gantar, izvzeti iz prepovedi zbiranja.

Toda v primeru slabših zdravstvenih razmer tak kongres ne bi niti bil smiseln, saj gre za večinoma starejše ljudi, katerih zdravje bi ogrožali. V tem primeru bi kongres preložili za nekaj tednov. Prav tako ni mogoča izvedba digitalnega kongresa po vzoru SD, saj se je ta nanj pripravljala pol leta, poleg tega mnogi starejši člani ne obvladajo tako dobro novejše tehnologije.

Minister za zdravje Tomaž Gantar, ki je prejšnji teden zaradi bolezni delal od doma (na testiranju je bil negativen na covid-19), se ne bo potegoval za predsednika stranke, prav tako tudi ne novi kmetijski minister Jože Podgoršek. Soglasje h kandidaturi so dali nekdanji predsednik stranke Karl Erjavec, nekdanji policist Srečko Krope in direktor občinske uprave Murska Sobota Dominik Šteiner.


Z vsemi tremi se bodo predhodno pogovorili poslanci Desusa in se opredelili glede podpore kateremu od kandidatov. Srečanja z Erjavcem ta četrtek še ne bo, kot smo poročali, kdaj se bo obiskal poslansko skupino, za zdaj še ni znano. Vprašanje pa je, kako lahko Erjavec upraviči odhod iz svoje regije, saj živi v Gorenjski regiji, državni zbor pa je v Ljubljani, kjer je Osrednjeslovenska regija. Enako velja tudi za druga dva kandidata, ki sta iz Podravske oziroma Pomurske regije.

Erjavec sicer pričakuje enotno podporo, a najmanj na enega poslanca ne more računati. Robert Polnar je namreč že javno povedal, da je zelo zadržan glede tega, da je Erjavec pravi kandidat za to, da bi stranko spet popeljal navzgor. Druga dva kandidata, Srečka Kropeta in Dominika Šteinerja, ne pozna.

Zagotovo lahko Erjavec računa na Ivana Hršaka, ki ga javno podpira, medtem ko vodja poslanske skupine Franc Jurša tega ne želi javno zaupati. Vprašljiva sta tudi poslanca Jurij Lep in Branko Simonovič, ki sta na januarskem kongresu podprla Aleksandro Pivec, a poznavalci razmer pravijo, da se je tudi to spremenilo.

Medtem se je namreč z Erjavcem pobotal minister za zdravje in začasni predsedujoči Tomaž Gantar, ki nam je potrdil, da z njim nima več težav: »Z njim sva se pogovorila in razčistila stvari. Zdaj pa moramo najti najbolj optimalno rešitev za stranko, saj so se problemi vlekli preveč dolgo.«

Loading...