profimedia-0890030370 Svet24.si

Na Luni odkrili jamo, primerno za izgradnjo stalne...

alaya, portorož, požar Svet24.si

Foto: Žalostni prizori iz Portoroža, a lastnik ...

1695038455-dsc08594-1695038390241 Necenzurirano

Kaj vse po poplavah preiskuje policija: posle z ...

Andrej Voncina-fb Reporter.si

Bomba za vernike: razrešen in suspendiran ...

bedak Ekipa24.si

Oprostite izrazu, ampak kakšen bedak! Nek ...

Severina Njena.si

Resnica o Severinini majici, ki je razdvojila ...

milicJPG Ekipa24.si

Linčajte Sekulića, linčajte mene, a vsak rabi ...

Slovenija

Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo tetovažo Urške Klakočar Zupančič (FOTO)

Deli na:
Bodo poslanke SDS spet norele? Poglejte novo tetovažo Urške Klakočar Zupančič (FOTO)

Tetovaža rdečega čevlja na gležnju Urške Klakočar Zupančič. - Foto: Primož Lavre

»Afera« rdeči čevlji je bila ena prvih odmevnih zgodb, v katerih se je v prvem letu dni vodenja državnega zbora znašla predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič. Opozicija in del javnosti sta se maja lani zgražala zaradi vpadljivih rdečih čevljev, ki jih je nosila na svojih prvih uradnih funkcijah, Klakočar Zupančičeva pa si je za spomin (in morda malo tudi za provokacijo) omislila tetovažo rdečega salonarja.

Spomnimo: novoizvoljena predsednica DZ je na prvi seji novega sklica parlamenta nosila rdeče čevlje, kar je šlo nekaterim zelo v nos. Na družbenih omrežjih se je razvila debata, ki jo je skušala opozicija, predvsem stranka SDS, politizirati.

Klakočar Zupančičevi so v bran stopile nekatere koalicijske poslanke in same prišle v DZ v rdečih čevljih; to so v opoziciji razumeli kot izzivanje in poslanke SDS na čelu z Jelko Godec so na družbenih omrežjih objavljale fotografije svojih čevljev po »predpisih« – takšne, kakršne naj bi bilo politikom dovoljeno nositi.

Medije je debata o barvi čevljev, imidžu politikov in seksizmu zaposlovala kak teden ali dva, nato je bila »afera« pozabljena. Je pa ni hotela pozabiti Klakočar Zupančičeva, ki si je v spomin nanjo na nogo vtetovirala rdeč salonar. Ni prva njena tetovaža, lani je denimo portalu Metropolitan dejala, da jih ima pet ter dodala: »In ne, niste še videli vseh.«

Dodatno na epizodo s čevljem spominja skulptura rdečega salonarja, ki jo ima predsednica DZ že nekaj časa razstavljeno v svoji pisarni. Ob letošnjem intervjuju za Reporter si je celo pomeljivo obula razvpite salonarje in pozirala ob skulpturi.