minister, novo-mesto Svet24.si

Poklukar še ni zadovoljen s stanjem varnosti v ...

cg_solska_prehrana_1 Svet24.si

Na črnem seznamu šolskih kuhinj so hrenovke, ...

brinovc201401 Necenzurirano

Kriminalisti preiskujejo sumljiva izplačila ...

IMG-4189 Reporter.si

Sta Aleksandar Vučić in Zoran Janković ...

sergej jakirovic dinamo pm Ekipa

Katastrofi sledi trenerski šok? Jakirović naj bi...

Pesem Evrovizije 2025 Revija Stop

Slovenija bo sodelovala na Evroviziji 2025

slovenija u17 gw Ekipa

Mar to pomeni, da je Slovenija dokončno izgubila ...

Slovenija

Bodo Janšo prisilno privedli na sodišče? Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek se hočeta soočiti z njim

Deli na:
Bodo Janšo prisilno privedli na sodišče? Eugenija Carl in Mojca Šetinc Pašek se hočeta soočiti z njim

Janez Janša je Mojco Šetinc Pašek in Eugenijo Carl označil za odsluženi prostitutki. - Foto: Bobo

Predsednik vlade Janez Janša bi moral jutri priti na celjsko sodišče v zadevi "odslužene prostitutke" in se soočiti z novinarkama TV Slovenija Eugenijo Carl in Mojco Šetinc Pašek, ki ga tožita zaradi razžalitve. A Janše na sodišče ne bo zaradi "zasedenosti obdolženega z nujnimi vladnimi obveznostmi pri obvladovanju epidemije COVID-19".

Okrožno sodišče v Celju je novinarki obvestilo, da je za jutri razpisana obravnava preklicana zaradi Janševe zasedenosti z epidemijo. Gre za ponovno sojenje v tej zadevi, ki pa se kar noče začeti - že v začetku marca je odpadla prva razpisana obravnava. Novinarki naj bi zdaj celo razmišljali, da bosta zahtevali prisilno privedbo Janše na sodišče - zadeva zastara marca naslednje leto.

Gre za nadaljevanje sodne zgodbe o razvpitem Janševem tvitu o "odsluženih prostitutkah", zaradi česar ga tožita Šetinc Paškova in Carlova. Janša je namreč leta 2016 tvitnil: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30€, drugo za 35€. #ZvodnikMilan."

Celjsko okrožno sodišče je Janšo sicer v prvem postopku nepravnomočno obsodilo na tri mesece enotne pogojne zaporne kazni s preizkusno dobo enega leta. Naložilo mu je tudi plačilo stroškov sodnega postopka v zvezi z žaljivim tvitom na račun novinark. Obe novinarki sta Janšo zaradi tvita tožili tudi odškodninsko.

Višje sodišče v Celju je nato leta 2019 sodbo okrožnega sodišča razveljavilo in zadevo vrnilo v novo sojenje, ki mora potekati pred povsem novim sodnim senatom.

Posted by Mojca Setinc Pasek on Tuesday, March 30, 2021