Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo vreme dopustilo vsaj slalom za Zlato lisico?

Deli na:
Bo vreme dopustilo vsaj slalom za Zlato lisico?

Foto: Bobo

Tina Maze, dobitnica velikega kristalnega globusa v minuli zimi, bo na današnjem slalomu za svetovni pokal alpskih smučark za 50. Zlato lisico v Kranjski Gori nastopila s startno številko šest. Tako ona kot organizatorji upajo, da bodo po sobotni odpovedi veleslaloma lahko pripravili zadnjo tekmo pred olimpijskimi igrami v Sočiju.

Američanka Mikaela Shiffrin, vodilna v slalomskem seštevku, ima številko tri, Nemka Maria Höfl-Riesch, prva v skupnem seštevku, pa sedem. Tekmo bo začela Švedinja Maria Pietilae Holmner.

Poleg Mazejeve bodo slovenske barve zastopale še Maruša Ferk, ki bo nastopila s številko 42, Ana Bucik z 58, Katarina Lavtar z 62, Eli Plut s 67 in Saša Brezovnik, ki bo startala kot 72. med 77 tekmovalkami.

Organizatorji so v zadnjih dveh dnevih s proge odstranili 1000 kubičnih metrov snega, kar je deset metrov snega v višino na nogometnem igrišču, pa jim vendarle ni uspelo spraviti pod streho sobotnega veleslaloma. Gorazd Bedrač, vodje tekmovanja, je zatrdil, da bodo v danes skušali pripraviti slalom, kar je zaradi krajše proge in manjših hitrosti nekoliko lažje narediti, kot veleslalom.