slovenska policija Svet24.si

V Štepanjskem naselju razstrelili bankomat

oder, sunek vetra, nuevo1 Svet24.si

Video: Sunek vetra porušil oder. umrlo je devet ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Obtoženi v aferi TEŠ6 rešil vilo v Rožni ...

Slovenka leta 2023 Reporter.si

Slovenka leta Ana Petrič o tem, zakaj so jo šefi...

pogacar 22 Ekipa24.si

Zmanjkuje mu prostora! Pogačar je enostavno ...

Kate Middleton se ne bo vrnila v javnost vsaj do jeseni .. Odkrito.si

Kate Middleton - stanje je zelo resno!

luka doncic Ekipa24.si

Zdaj je jasno: Luka Dončić lahko podpiše ...

Slovenija

Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi Vilo Arboretum ob golf igrišču (FOTO)

Deli na:
Hiša Joca Pečečnika na vodik? Bogataš gradi Vilo Arboretum ob golf igrišču (FOTO)

Joc Pečečnik ob golfskem igrišču Arboretum pri Kamniku gradi enostanovanjsko Vilo Arboretum. - Foto: Primož Lavre

Poslovnež Joc Pečečnik je pred dvema letoma napovedal, da bo njegovo podjetje Elektronček ob golfskem igrišču Arboretum pri Kamniku zgradilo raziskovalni center, v katerem bodo potekale meritve in raziskave za pridobivanje vodika s pomočjo sonca. A danes Pečečnik na zemljišču, kjer naj bi stal raziskovalni center, gradi zgolj enostanovanjsko Vilo Arboretum.

Gre za dobrih 15 tisoč kvadratnih metrov veliko zazidljivo zemljišče, ki ga je občina Kamnik pred 15 leti po 140 evrov za kvadratni meter prodala Pečečnikovi firmi Livia (skupaj je bila cena tako 2,2 milijona evra). Lastnik je potem postal njegov Elektronček, pred nekaj leti pa je parceli kupilo podjetje Stratus Group nepremičnine podjetnika Tihomirja Krstića (ustanovitelj in solastnik Optike Clarus) – menda zato, da bi pomagalo Pečečnikovemu podjetju, ki je bilo zaradi neplačila zaščitnih mask s strani države v težavah. Iz teh se je očitno izvleklo, saj je lahko začel z gradnjo objekta, kot investitor pa je na tabli ob gradbišču naveden samo Elektronček.

»Podjetje Elektronček bo na tej lokaciji naredilo raziskovani center, ki bo sestavljen iz vsaj dveh stanovanjskih enot znotraj objekta. V okviru objekta bodo dodatni turistične zmogljivosti – prostor z bazenom, spa, fitnesi in laboratorijski objekt. Tam bodo potekale meritve in raziskave za pridobivanje vodika s pomočjo sonca in testiranje elektrarn na vodik za potrebe stanovanjskih, garažnih in poslovnih namenov,« je Pečečnik avgusta 2022 razlagal Reporterju. Kako torej pojasnjuje dejstvo, da se danes na lokaciji gradi zgolj enostanovanjska stavba, katere ime Vila Arboretum ne kaže, da naj bi se v njej opravljale raziskovalne dejavnosti?

Pečečnika smo vprašali, ali bo Vila Arboretum njegovo zasebno domovanje ali pa jo bo po izgradnji ponudil trgu. Zanimalo nas je tudi, ali se je odpovedal gradnji raziskovalnega centra ob golskem igrišču Arboretum in raziskavam vodika nasploh.

V odgovoru je bil Pečečnik bolj redkobeseden. »Projekt v Volčjem Potoku ohranja prvotni namen in ga bomo počasi zgradili. Ime objekta je pravilno in v njem bo več dejavnosti, vsekakor pa bo glavni testni center za uporabo vodika v zgradbah,« nam je odpisal. Kako bo lahko enostanovanjska vila tudi raziskovalni center, v katerem bi potekalo več dejavnosti, ve za zdaj le Pečečnik.

Foto: Primož Lavre - Pečečnik je napovedal, da bo zgradil raziskovalni center za pridobivanje vodika.