900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bo Miha Kordiš danes Levico zapeljal še bolj na levo in torpediral načrte Luke Mesca?

Deli na:
Bo Miha Kordiš danes Levico zapeljal še bolj na levo in torpediral načrte Luke Mesca?

Miha Kordiš in Luka Mesec, prvi imeni stranke Levica. - Foto: Bobo

Člani Levice se bodo zbrali na rednem kongresu, na katerem bodo začeli volitve sveta stranke. Ta bo v naslednjih tednih izvolil koordinatorja. Po zadnji mandat na čelu stranke se ob očitkih dela članstva o premiku na sredino s pozivom Izpolnimo obljube podaja sedanji koordinator Luka Mesec. Stranko ob tem čaka tudi razprava o njeni nadaljnji poti.

Šesti redni kongres Levice, ki bo naslednje leto zabeležila desetletnico parlamentarnega delovanja, bo potekal v Celju.

Na za javnost odprtem delu bodo začeli volitve neposredno voljenega 25-članskega sveta, ki bodo sicer potekale na daljavo in bodo potrjene v sedmih dneh z možnostjo podaljšanja za dodatnih sedem dni, če kvorum ne bi bil izpolnjen. Svet stranke bo nato na ustanovni seji izvolil izvršni odbor ter koordinatorja in namestnika koordinatorja.

Na kongresu bo potekala tudi tridelna panelna razprava, v kateri bosta ob Mescu med drugim sodelovala še ministrica za kulturo Asta Vrečko in minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac.



Zbrane bosta nagovorila župan Celja Matija Kovač in koordinator Levice Mesec, ki se tokrat že zadnjič podaja po mandat na čelu stranke. Morebitni protikandidati za zdaj niso znani, Mesec pa ima za prihodnji dve leti mandata dva cilja, in sicer stranko spraviti v "formo, ko bo lahko preživela moj sestop z mesta koordinatorja" ter izpolniti obljube, ki jih stranka daje od vstopa na politični parket, je pred kongresom dejal za STA. S pozivom k izpolnitvi obljub se bo tako obrnil tudi na člane.

Očitke o premiku Levice na sredino in pozive k repozicioniranju na levo iz dela članstva s poslancem Miho Kordišem na čelu Mesec zavrača, saj da je "stranka vedno bila na levi in nikoli ni šla nikamor".

Prepričan je tudi, da je bila odločitev za vstop v vlado edini smiseln korak, pa tudi nujen za prihodnost in razvoj stranke.