Revija Reporter
Slovenija

Blagajničarka je tako energično vreščala, da se je ropar ustrašil in pobegnil

STA

22. jan. 2019 15:19 Osveženo: 15:22 / 22. 1. 2019

Deli na:

Policiste Policijske uprave Nova Gorica so v ponedeljek obvestili o poskusu ropa trgovine v Vipavi. Doslej še neznani storilec je najprej med nakupovalnimi policami izbral nekaj izdelkov in se nato napotil proti blagajni. Tam je od uslužbenke zahteval gotovino in svojo grožnjo podkrepil z večjim nožem. Blagajničarka ga je prepodila s kričanjem.

Doslej še neznani storilec je zbežal neznano kam, ne da bi mu uspelo karkoli ukrasti.

V poskusa ropa je bilo v trgovini več kupcev, vendar nihče ni bil poškodovan.

Policisti Policijske postaje Ajdovščina nadaljujejo s preiskavo vseh okoliščin kaznivega dejanja in bodo po njenem zaključku podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Novi Gorici. V tem trenutku storilca še niso izsledili.

Neznani storilec je star med 40 in 45 let, visok je približno 175 centimetrov in atletske postave. V času kaznivega dejanja je bil oblečen v temnejšo bundo in hlače, obute je imel športne copate, na glavi pa je nosil črno kapo.

Policisti naprošajo vse morebitne očividce oz. vse, ki bi glede poskusa ropa prodajalne v Vipavi imeli kakršnekoli koristne informacije, da jih sporočijo na Policijsko postajo Ajdovščina, pokličejo interventno številko policije 113 ali anonimni telefon 080 1200 oz. pokličejo najbližjo policijsko postajo.