konj, otrok, turizem Svet24.si

Število konj v desetih letih upadlo za petino, ...

cg_prvi_razred_1 Svet24.si

Je otrok pri šestih letih že dovolj zrel za ...

410167490_683711440538299_444785036928894066_n Necenzurirano

Divji zahod v zdravstvu: čiščenje krvi za 5.000...

fajon leyen golob pl Reporter.si

Ozadje odstopa Tomaža Vesela: kdo je torpediral ...

Victor Sanchez Primož Roglič Ekipa

Poziv trenerja Olimpije: Mi lahko kdo organizira ...

David Niven v filmu Očaranost (1948) Revija Stop

Gentleman klasičnega Hollywooda

Primož Roglič Ekipa

Hude obtožbe na račun Rogličevih šefov: Silili...

Slovenija

Bizarni sestanek s partnerjem Erike Žnidaršič in dvojni agent na Slovaškem

Deli na:
Bizarni sestanek s partnerjem Erike Žnidaršič in dvojni agent na Slovaškem

David Srdarev in Erika Žnidaršič – direktor Koščka se ni pustil fotografirati, zato objavljamo staro fotografijo. - Foto: arhiv Reporterja

Nadaljujemo zgodbo o skoraj sto tisočakih nepovratnih sredstev, ki jih je podjetje Košček iz Ribnice, v lasti očeta Erike Žnidaršič, prejelo za promocijo blagovne znamke Stari oča na Slovaškem.

Pridobili smo podatke, kdo je bil slovaški partner Koščka – podjetje, ki ga je ustanovil na Slovaškem živeči slovenski poslovnež Borut Meršak, ki je hkrati tudi svetovalec agencije SPIRIT in kako visoka je bila najemnina za razstavni prostor/showroom.

Odgovore, ali bi lahko v veliki meri šlo za fiktivne posle, smo iskali tudi pri direktorju Koščka Davidu Srdarevu, sicer partnerju voditeljice Tarče Erike Žnidaršič, a jih na bizarnem sestanku z njim v Ribnici nismo prav veliko dobili.

Erika Žnidaršič izgubila živce: kako je podjetje, v katerem sta glavna njen oče in partner, dobilo 99.750 evrov nepovratnih sredstev

V članku opišemo, kako mukotrpen in predvsem počasen je proces pridobivanja podatkov po porabi javnega denarja. Koliko časa je minilo, preden smo končno izvedeli, kdo je bil slovaški partner Koščka.

Kako je Borut Meršak povezan s podjetjem, ki je, sodeč po Koščkovi prijavi na razpis, prejelo 85.000 evrov.



Kako veliki so bili prostori, ki jih je Košček najel na Slovaškem, in zakaj je odgovor agencije SPIRIT zadevo še bolj zapletel kot pa razjasnil.

Opišemo srečanje s Srdarevom, ki je tik pred zdajci spremenil lokacijo sestanka - namesto na sedežu Koščka smo se dobili v enem od ribniških lokalov. Objavljamo staro fotografijo, saj ni dovolil, da ga naš fotograf posname, prav tako ni pustil snemanja pogovora.

VEČ V TISKANI IZDAJI REPORTERJA IN TRAFIKI24