Reporter
Reporter
Naroči

Bizaren preplah v Mariboru: črni prah v kuverti je bil mak iz restavracije Mak


Za sumljivo pošiljko s tokrat črnim prahom, zaradi katere so včeraj zjutraj izpraznili stavbo Zavarovalnice Sava v Mariboru, se je izkazalo, da ni nevarna. Po opravljenih testih je Policijska uprava Maribor vse ukrepe, vključno z izolacijo ljudi in zaporo dela Cankarjeve ulice, preklicala. Po poročanju Večera je šlo za mak, ki ga je v kuverto kot promocijo in zaščitni znak svoje restavracije Mak dal znani mariborski gostilničar David Vračko.

mak zrna xx.jpg
Arhiv Reporterja
Zrna maka

STA
 

Velikost pisave

Manjša
Večja
 

Mariborski policisti so bili včeraj malo pred pol deveto zjutraj obveščeni, da je uslužbenka v enem od podjetij v Mariboru odprla pisemsko ovojnico, iz katere se je vsul neznan črni prah, o čemer so takoj obvestili pristojne službe.

Takoj so izolirali 20 ljudi in zavarovali prostor. Na kraj dogodka so prišli gasilci in uslužbenci medicinske fakultete iz Ljubljane. Zaradi intervencije je bil zaprt del Cankarjeve ulice, med Razlagovo ulico in Partizansko cesto.



Po pisanju spletnega Večera naj bi iz stavbe evakuirali okoli 400 zaposlenih, snov, zaradi katere je nastala panika, pa naj bi bila zrna maka, ki naj bi bila v ovojnici skupaj z dokumentom. Vračko je za Večer povedal, da v pošto iz svoje restavracije običajno dodaja kakšno malenkost, denimo piškote ali cvetove maka, tokrat pa je vanjo dal nekaj zrn maka. "In si nisem mogel predstavljati, da bo to povzročilo tak preplah," je dejal Vračko, ki je za nastale težave opravičuje.

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.



Zaradi sumljive pošiljke z belim prahom so morali v Mariboru že v petek izprazniti stavbo Mestne občine Maribor in tamkajšnje upravne enote, a se je tudi takrat izkazalo, da snov ni nevarna.

In si nisem mogel predstavljati, da bo to povzročilo tak preplah.
Reporter

Ostanite obveščeni


Prejmite najboljše vsebine iz Reporterja neposredno v svoj poštni predal.

REPORTER MEDIA, d.o.o. © 2008-2025

 

Vse pravice pridržane.