klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija portugalska ronaldo 3 Ekipa24.si

Jaaaa!!! Norišnica v Stožicah, Slovenija na ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Bivši šef policistov Travner dobil novo službo na Darsu: zanj so ustvarili čisto novo delovno mesto

Deli na:
Bivši šef policistov Travner dobil novo službo na Darsu: zanj so ustvarili čisto novo delovno mesto

Anton Travner - Foto: Bobo

Družba za avtoceste v RS (Dars) je povabila nekdanjega generalnega direktorja policije Antona Travnerja, naj kot svetovalec uprave prevzame področje korporativne varnosti. Delovnega mesta, ki ga bo zasedel, doslej na Darsu ni bilo, poroča današnji Dnevnik.

Kot je spomnil časnik, je Travner s položaja generalnega direktorja policije odstopil konec junija hkrati z notranjim ministrom Alešem Hojsom po hišnih preiskavah zaradi domnevno sporne dobave zaščitne opreme, ki so bile tudi na naslovu ministra za gospodarski razvoj Zdravka Počivalška. Uradno je Travner navedel, da je razlog za njegov odstop osebne narave.

Po odstopu mu je sicer pripadla služba svetnika na policiji, a ga je poročanju Dnevnika na Dars povabila uprava družbe, na čelu katere sedi Valentin Hajdinjak. Na Darsu bo Travner kot svetovalec uprave skrbel za korporativno varnost, delovno mesto, ki ga bo zasedel, pa doslej ni obstajalo, piše časnik. Njegova zaposlitev bo vezana na mandat predsednika uprave Hajdinjaka.

Na Darsu so poudarili, da je Travner varnostni strokovnjak s številnimi izkušnjami tako doma kot v tujini. "Vesel sem, da se bo pridružil ekipi in okrepil področje korporativne varnosti, pri čemer bo identificiral in izvajal vse potrebne sistemske ukrepe za obvladovanje varnostnih tveganj," je za Dnevnik dejal Hajdinjak.

Za Travnerjevo odpoved in pripravljajoče se novo delovno mesto naj bi po poročanju Dnevnika vedel tudi notranji minister Hojs. Ob tem so spomnili, da je bil Hajdinjak, sicer tudi aktualni podpredsednik NSi, v času Hojsovega mandata na čelu ministrstva za obrambo vodja njegovega kabineta.