martin strel 1 Dobra karma

Ločeni Martin Strel o novi poroki: 'Ni se še ...

lockdown, milano, karantena, prazna ulica Svet24.si

Pri nas razglasitev epidemije in "policijska ura,"...

sarec jansa maske sta pf Reporter.si

Zamaskiranca iz pekla spolitizirala epidemijo: ...

Bojana Beović Svet24.si

Bojana Beović: Po številu novookuženih v ...

20200110-00983419 Necenzurirano

Poraz Aleša Hojsa in zmaga za odstavljenega šefa...

Damjan Murko 2 Odkrito.si

Šokantno! Žgala sta se v gozdu!

Njena.si

Do lepo oblikovane ritke z brezplačnim treningom ...

Slovenija

Bivši šef policistov Travner dobil novo službo na Darsu: zanj so ustvarili čisto novo delovno mesto

Deli na:
Bivši šef policistov Travner dobil novo službo na Darsu: zanj so ustvarili čisto novo delovno mesto

Anton Travner - Foto: Bobo

Družba za avtoceste v RS (Dars) je povabila nekdanjega generalnega direktorja policije Antona Travnerja, naj kot svetovalec uprave prevzame področje korporativne varnosti. Delovnega mesta, ki ga bo zasedel, doslej na Darsu ni bilo, poroča današnji Dnevnik.

Kot je spomnil časnik, je Travner s položaja generalnega direktorja policije odstopil konec junija hkrati z notranjim ministrom Alešem Hojsom po hišnih preiskavah zaradi domnevno sporne dobave zaščitne opreme, ki so bile tudi na naslovu ministra za gospodarski razvoj Zdravka Počivalška. Uradno je Travner navedel, da je razlog za njegov odstop osebne narave.

Po odstopu mu je sicer pripadla služba svetnika na policiji, a ga je poročanju Dnevnika na Dars povabila uprava družbe, na čelu katere sedi Valentin Hajdinjak. Na Darsu bo Travner kot svetovalec uprave skrbel za korporativno varnost, delovno mesto, ki ga bo zasedel, pa doslej ni obstajalo, piše časnik. Njegova zaposlitev bo vezana na mandat predsednika uprave Hajdinjaka.

Na Darsu so poudarili, da je Travner varnostni strokovnjak s številnimi izkušnjami tako doma kot v tujini. "Vesel sem, da se bo pridružil ekipi in okrepil področje korporativne varnosti, pri čemer bo identificiral in izvajal vse potrebne sistemske ukrepe za obvladovanje varnostnih tveganj," je za Dnevnik dejal Hajdinjak.

Za Travnerjevo odpoved in pripravljajoče se novo delovno mesto naj bi po poročanju Dnevnika vedel tudi notranji minister Hojs. Ob tem so spomnili, da je bil Hajdinjak, sicer tudi aktualni podpredsednik NSi, v času Hojsovega mandata na čelu ministrstva za obrambo vodja njegovega kabineta.

Loading...