očala Svet24.si

»Celo življenje sem poslušala, da bom zaradi ...

zdravnik Svet24.si

Ljubljanski zdravnik naj bi "prodajal" cepilna ...

jevgenij-starkov Svet24.si

FOTO: Medved ga je pojedel vpričo prijateljev

violeta bulc-pl005 Reporter.si

Vrnitev nekdanje evropske komisarke: Violeta Bulc ...

20210603-01063348 Necenzurirano

Pred vrati četrti val, Poklukar pa ne da denarja ...

lev Dobra karma

Vse lastnosti ljudi, ki jih levja krona krasi

Lara Koren Nastran in Jaka Nastran Njena.si

Nekdanja slovenska miss tretjič rodila

Slovenija

Bivši novinar Dnevnika po novem tudi formalno piarovec Branka Masleše

Deli na:
Bivši novinar Dnevnika po novem tudi formalno piarovec Branka Masleše

Foto: Bobo

V službi za odnose z javnostjo na vrhovnem sodišču so zaposleni kar štirje uslužbenci, nedavno se jim je pridružil novinar Dnevnika Sven Berdon, ki je tako dejansko samo formaliziral svoj status neuradnega PR-ovca Branka Masleše iz svojega novinarskega časa.

Prejšnji teden je bil fotograf našega tednika Primož Lavre na hodniku vrhovnega sodišča deležen napada uslužbenke tega sodišča Romane Ciko Hočevar, ki je skočila proti njemu, z dlanjo prekrila objektiv njegovega fotoaparata in začela histerično klicati varnostnike. Zgodilo se je otvoritvi sodnega leta 2016, ko je skušal Lavre fotografirati povabljene vodilne funkcionarje v državi – premierja Mira Cerarja, predsednika parlamenta Milana Brgleza in pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča. Kot vsako leto so na vrhovnem sodišču organizirali otvoritev sodnega leta, na katerem v krogu predsednikov vseh slovenskih sodišč predsednik vrhovnega sodišča Branko Masleša predstavi dosedanje rezultate in cilje sodstva za tekoče leto. Slovenska tiskovna agencija je v napovedniku dogodkov, s katerih bodo na voljo fotografije, uvrstila tudi otvoritev sodnega leta v konferenčni dvorani vrhovnega sodišča v sredo ob 11. uri. Poudariti velja, da je bil tudi minula leta ta dogodek izrecno označen kot javen, fotografi iz različnih medijev so lahko fotografirali vse udeležence.

Tudi tokrat se je zbralo nekaj fotografov iz različnih medijev (med njimi iz STA), ki pa jih je vodja službe za odnose z javnostmi vrhovnega sodišča Gregor Strojin napotil iz dvorane, češ da fotografiranje ni dovoljeno, saj da gre za interni dogodek!? Ko je naš fotograf Lavre nato na hodniku sodišča čakal na prihod omenjenih državnih funkcionarjev in jih hotel fotografirati, se je zgodil opisani napad Romane Ciko Hočevar, v zvezi s čimer je protestno izjavo objavilo tudi Združenje novinarjev in publicistov. Na vrhovnem sodišču skušajo očitno s šikaniranjem novinarjev preprečiti, da bi javnost spoznala tudi obraze sodnikov, ki naj bi vendar sodili v imenu ljudstva.

Za nameček smo opazili, da so v službi za odnose z javnostjo zaposleni kar štirje uslužbenci, nedavno se jim je pridružil novinar Dnevnika Sven Berdon, ki je tako dejansko samo formaliziral svoj status neuradnega PR-ovca Branka Masleše iz svojega novinarskega časa. 

Loading...