vaga love Dobra karma

V zraku je jasno vabilo, da se odprete poletni ...

Meghan Markle, Archie Svet24.si

Meghan se pritožuje, da je Archie preslaven

suncic_pl_01.11.14 Reporter.si

Maja Sunčič: Naši levici se je dokončno ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Čakanje na delo se lahko še podaljša. Sledilna ...

avdo-avdić Necenzurirano

Hrvaški obveščevalci delajo z Janševimi ljudmi...

jelena karleuša Odkrito.si

Znan IQ Jelene Karleuše

marijana-batinić Njena.si

Skrušena Marijana Batinić: 'pretresena sem'

Slovenija

Bivši notranji minister Poklukar Janši: Laž ima kratke noge

Deli na:
Bivši notranji minister Poklukar Janši: Laž ima kratke noge

Nekdanji minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar. - Foto: Primož Lavre

"Star slovenski pregovor pravi, da ima laž kratke noge," je nekdanji notranji minister Boštjan Poklukar na Facebooku odgovoril premierju Janezu Janši, ki je Poklukarja obtožil, da je konec lanskega leta ukazal policiji, da umaknejo t.i. zvonček z evidence osebnih podatkov prvakov koalicijskih strank.

Na policiji so namreč lani z internim aktom zmanjšali nabor ljudi, pri katerih se za nadzor nad vpogledi v njihove podatke v policijskih evidencah uporablja t. i. zvonček - to pomeni, da nadzornik obveščen, da je bilo vpogledano v podatke osebe.

Po Janševih navedbah naj bi tako vpogledali v podatke tedanjega predsednika DeSUS-a Karla Erjavca in predsednika SMC-ja Zdravka Počivalška, ukaz za umik zvončka pa naj bi dal Poklukar.

"Nikoli in nikdar nisem dajal nikomur nobenih navodil, da se vpogleda v kakršne koli osebne podatke kogarkoli," vztraja Poklukar, ki se sklicuje tudi na pojasnilo policije o delovanju sistema "zvončka". "Vpoglede v osebne podatke preiskuje tako notranji nadzor v policiji, kot Informacijska pooblaščenka in verjamem, da bodo rezultati kmalu znani," pravi nekdanji minister.

"Kdor je z mano kadarkoli sodeloval in delal ve, da je zakonitost in transparentnost delovanja moje življenjsko vodilo. Verjamem pa, da bom ob metodah dela aktualne vlade tudi jaz kmalu srečal svojo prihodnost!" je zapisal Poklukar.

Loading...