Foto1 Svet24.si

Pomurski policisti iščejo ukraden traktor

Ariana Grande Svet24.si

Ariana Grande spregovorila o nasilju na ...

tomaž-ročnik Necenzurirano

Enemu najbogatejših Slovencev rubijo vilo na Krku

brecelj golob vlada Reporter.si

Erik Brecelj še ni obupal nad Golobom, ki mu je ...

Luka Dončić, Mirjam Poterbin Ekipa24.si

Ste jo videli? Dončićeva mama na parketu v ...

severa-gjurin, boris-bezić Njena.si

Slovenska pevka in režiser na skrivaj stopila ...

slovenija Ekipa24.si

Kakšno presenečenje! Kakšno glasbo vrtijo naši...

Slovenija

Bivša Janševa poslanka v tožbo zaradi kolumne, ki je njeno diplomsko delo opisala kot »zmazek«

Deli na:
Bivša Janševa poslanka v tožbo zaradi kolumne, ki je njeno diplomsko delo opisala kot »zmazek«

Karmen Kozmus Ferjan, Janez Janša - Foto: SDS

Nekdanja poslanka SDS Karmen Kozmus Ferjan od portala Necenzurirano zahteva 10.000 evrov odškodnine in javno opravičilo zaradi kolumne o njenem diplomskem delu.

Kozmus Ferjan, ki jo zastopa hišni odvetnik prvaka SDS Janeza Janše Franci Matoz je v začetku leta 2022 proti portalu vložila tožbo zaradi pisanja kolumnista Forda Perfecta.

Slednji je v kolumnah »Poslanka SDS, ki je diplomirala s čaščenjem Janše« in »Univerzitetna diplomirana častilka Janeza Janše, drugi del«, objavljenih novembra 2021, zapisal, da je diplomska naloga poslanke z naslovom Politično delovanje Janeza Janše v letih 1988-1992 »zmazek« in da po vsebini sodi na polico univerze v Pjongjangu.

Po mnenju kolumnista ima diplomsko delo »hujše strukturne in vsebinske pomanjkljivosti, ki nikoli ne bi smele priti mimo mentorja«.  Očita ji, da v njej nameni »presenetljivo malo pozornosti morebitnim dejavnostim Janeza Janše in bistveno več časa porabi za opisovanje slovenskega osamosvajanja in občasno pljuvanje po njegovih nasprotnikih«.

»Ustava, na katero se sklicuje tožba, nam na srečo še vedno omogoča, da lahko kot državljani kadarkoli povemo svoje mnenje o tem, ali se nam zdita diplomsko delo predstavnice ljudstva ali tožba njenega odvetnika zmazek. V vseh državah, ki se imajo za demokracije, so politiki in poslanci kot izvoljeni predstavniki ljudstva še toliko bolj podvrženi kritikam njihovega dela in ravnanja,« o tožbi pravi urednik portala Necenzurirano Primož Cirman.

Foto: DK.UM.si - Karmen Kozmus Ferjan