kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Slovenija

Big Brother poneumlja Slovenijo

Deli na:

Vodilni na Pro Plusu z Big Brotherjem v Sloveniji uveljavljajo berluskonizacijo, sinonim za poneumljanje gledalcev oziroma volivcev. Nič zato, šefi zasebne televizije si na ta račun polnijo žepe.

Vodilni na Pro Plusu z Big Brotherjem v Sloveniji uveljavljajo berluskonizacijo, sinonim za poneumljanje gledalcev oziroma volivcev. Nič zato, šefi zasebne televizije si na ta račun polnijo žepe.

POP TV že mesec dni ob osmi uri zvečer predvaja resničnostni šov Big Brother slavnih. Oddaja je pričakovano najbolj gledana v svojem terminu, toda znova se pojavljajo opozorila, da gre pri takih oddajah za manipuliranje z udeleženci in poneumljanje gledalcev. Na Pro Plusu se na to ne ozirajo, vodilni si tam od oglaševalcev polnijo žepe.

Na Pro Plus so ponosni na to, da so prvi na Slovenskem začeli vzgajati »generacijo big brother«, kot so jo poimenovali sami, že leta 2007 s prvim resničnostnim šovom Big Brother, na katerem je zmagal avstralski Dolenjec Andrej Novak. S tem, ko se je najbolj prikupil gledalcem, ki so ga izbrali za zmagovalca, je postal bogatejši za nekaj deset tisoč evrov.

 Izključno evri in nič drugega so razlog, zakaj vodilni na Pro Plusu še vedno vztrajajo pri predvajanju spornega Velikega brata, ki je za mnoge Slovence žalitev dobrega okusa, pameti in morale. Pri glasnem klicu po denarju generalnega direktorja Pro Plusa Pavla Vrabca, programskega direktorja Branka Čakarmiša, direktorice financ Marjete Horvat, odvetnika družbe Ceneta Grčarja, direktorice marketinga in odnosov z javnostjo Nataše Plementaš, direktorja trženja Aleša Muhiča … se jim v družbi »zgodi« tudi kakšna neresnica, kot so jo na spletni strani 24ur.com objavili 27. oktobra.

Zapisali so, da je »Big Brother slavnih že od vsega začetka (tretjega oktobra) v predvajanem času vsak dan, brez izjem, prva izbira gledalcev.« To ne drži, oddaja Pogledi Slovenije, predvajana 14. oktobra, je bila precej bolj gledana od Big Brotherja, čeprav so v takratnih Pogledih obravnavali resno temo o modelih vladanja in elitah v Sloveniji.


Slavni in »slavni«
V tokratnem Big Brotherju so ustvarjalci nabrali naslednji cvetober slovenskih slavnih: Jože Činč (televizijski voditelj), Sandra Auer (hči Stojana Auerja, pevka), Rok Kosmač (pevec), Nena Muršič (»Miss Fitness« 2009), Igor Misdaris (vodja skupine Šukar), Ines Juranovič (»Miss Hawaiian Tropic« 2004 in Playboyevo dekle), zakonca Gena in Nana Zeneli (on je koreograf, ona glasbena menedžerka), Ida Vesel - Pia (erotična plesalka) in raper Zlatan Čordič - Zlatko. Iz hiše Big Brother so gledalci s svojim glasovanjem že izselili Neno Muršič, Roka Kosmača in Ido Vesel - Pio, v hišo pa so se med potekom oddaje vselili novi udeleženci Urška Čepin (pevka in televizijska voditeljica), Matjaž Živkovič - Maki (frontman skupine Drinkers) in Mišo Kontrec (član skupine Langa).

Tekmovalci se bodo deset tednov borili za naklonjenost gledalcev in s tem glavno nagrado 150 tisoč evrov. Voditeljica šova je znova preizkušena Nina Osenar (tv voditeljica, Playboyevo dekle, »Miss Hawwiien Tropic« in udeleženka resničnostnega šova Sanjska ženska), trije komentatorji v studiu pa Angelca Likovič (upokojena osnovnošolska ravnateljica, komentatorka resničnostnega šova Kmetija), Ivo Godnič (igralec) in Goran Breščanski (zmagovalec resničnostnega šova Kmetija slavnih, pevec skupine Sausages). Kreativni producent oddaje je Igor Bratož, ki je pred začetkom oddaje napovedal, da »Big Brother« slavnim ne bo prav nič prizanesel.

VEČ V TISKANI IZDAJI